West Wekker: 100 weggespoelde strandbedden in Noordwijk en gevangenis Zoetermeer tijdelijk dicht

© Sé Aniba
DEN HAAG - Goedemorgen zonder zorgen! We hebben het belangrijkste nieuws even voor je op een rijtje gezet. Strandtenten in Noordwijk en Katwijk kregen gisteren de schrik van hun leven toen hun halve meubilair in de zee verdween door een vloedgolf. Dirk Kuijt werd toen de zee weer ging liggen op het strand van Noordwijk gehuldigd en de gevangenis in Zoetermeer gaat dicht deze zomer.
1.

Na een paar gemoedelijke zomerse dagen was het strand van Noordwijk maandag ineens veranderd in een slagveld. Een flinke vloedgolf trok een gedeelte van de strandbedden, parasols en windschermen de zee in. 'Zoiets heb ik in geen 19 jaar gezien'.
2. Gevangenis Zoetermeer tijdelijk dicht door tekort aan bewakers
De gevangenis in Zoetermeer wordt vanaf 1 juli tijdelijk gesloten door een tekort aan bewakers. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen. Gedetineerden en de cipiers worden tijdelijk overgeplaatst naar de gevangenis in Alphen aan den Rijn.
3. Dirk Kuijt gehuldigd in Noordwijk: 'Het is nog steeds niet allemaal geland'
Hij is de grootste voetballer uit de Bollenstreek: Dirk Kuijt. Maandag werd hij gehuldigd op het strand van Noordwijk, nadat hij twee weken geleden met het kampioenschap van Feyenoord zijn voetbalcarriere afsloot.
4. Westland neemt geen maatregelen tegen bastaardsatijnrups
De gemeente Westland gaat geen maatregelen nemen tegen de bastaardsatijnrups op het strand van Ter Heijde. De reddingsbrigade kreeg afgelopen dagen tientallen klachten over de gevaarlijke rups en riep de gemeente Westland op actie te ondernemen.
5. Slachtoffer schietpartij Rotterdam komt uit Zoetermeer
Het slachtoffer van de schietpartij in de Rotterdamse wijk Ommoord zondagavond, is een 21-jarige man uit Zoetermeer. Dat meldt de politie.
Het weer: Het wordt een zonnige dag met mogelijk een bui. Het wordt zo'n 19 graden.