Zonnebril gevonden op plaats delict in Zoetermeer, van wie is die?

ZOETERMEER - Op de plaats delict van een steekincident in Zoetermeer is een zonnebril gevonden, die niet van het slachtoffer en ook niet van de aangehouden verdachte is. De politie komt graag in contact met de eigenaar van de bril, omdat dat mogelijk een belangrijke getuige is.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.

Het steekincident vindt plaats op maandagavond 22 mei in het Binnenpark aan de Broekwegschouw in Zoetermeer. Rond 20.00 uur die avond wandelt een 30-jarige vrouw door het park. Plotseling komt er een man op haar af. Hij pakt haar bij de keel en steekt haar meerdere keren in haar rug. De vrouw weet zich los te rukken en de man gaat er vandoor.

Een dag later wordt een 31-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachte. Hij zit nog vast. In het gras vlakbij de plek waar de vrouw is aangevallen, vindt de politie een zonnebril. Die is niet van de verdachte of het slachtoffer. De eigenaar van de bril is mogelijk een belangrijke getuige.

Verschillende signalementen

Ondanks de aanhouding blijft de politie op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u de man voor, tijdens of na het incident gezien in de buurt van het Binnenpark in Zoetermeer. Voor het steekincident reed de stevige, donker getinte man op een damesfiets met voor- en achterop een kinderzitje. Hij droeg een wit T-shirt, een rugzakje, een driekwartsbroek en schoenen.

Na het incident heeft hij zijn fiets achtergelaten, vermoedelijk zijn T-shirt uitgetrokken en liep hij op blote voeten. Dat kan u zijn opgevallen. De man is weggelopen over de Broekwegzijde, richting winkelcentrum De Leyens. De recherche komt ook graag met u contact als u hem in die buurt heeft gezien of als u foto’s of filmpjes van het incident heeft gemaakt.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem
Deel dit artikel: