'Besluit over uitbreiding Madurodam moet worden uitgesteld'

Protest tegen de uitbreiding van Madurodam. Foto Richard Mulder
Protest tegen de uitbreiding van Madurodam. Foto Richard Mulder
DEN HAAG - Buurtbewoners van Madurodam willen dat de uitbreidingsplannen van het attractiepark worden uitgesteld. Het plan zoals het er nu ligt, zou in strijd zijn met een provinciale natuurwet. De buurtbewoners stappen daarom naar de provincie om het besluit over de uitbreiding te blokkeren.
Madurodam
, maar dat gaat ten koste van 0,6 hectare van de Scheveningse Bosjes. Vorige week dinsdag vond daarom al
plaats, maar nu benaderen de actievoerders ook de provincie. De plannen zouden onrechtmatig zijn.
'Als je bos wilt kappen, dan is het verplicht om deze natuur ergens anders te herstellen. Een stukje duinbos gaat bij de uitbreidingsplannen van Madurodam verloren, maar er wordt nergens een stuk bos gecompenseerd. De plannen zijn dus in strijd met de wet, en moeten worden uitgesteld', zegt Jack Verduyn Lunel van de bewonersgroep 'Stop Boskap Madurodam'.

Alternatief

Verduyn Lunel hoopt nu dat de provincie de plannen zal afwijzen en heeft daarnaast een alternatief voor de uitbreidingsplannen van Madurodam. 'Niet aan de achterzijde bij de duinbossen, maar aan de voorzijde. Het Telderstracee tegenover Madurodam wordt verbouwd en zal gedeeltelijk ondergronds komen te liggen. De grond die daarbij vrijkomt, kan Madurodam gebruiken om uit te breiden. Dan gaat er ook geen duinbos verloren', zegt hij.
De gemeenteraad beslist komende donderdag over de uitbreidingsplannen van Madurodam. Of de provincie dit gaat dwarsbomen, is onduidelijk. De provincie heeft nog geen commentaar op de brief van de actievoerders.