Tegenstanders blij met 'stilleggen' van plannen Holland Outlet Mall

Impressie Holland Outlet Mall (Impressie: Provast)
Impressie Holland Outlet Mall (Impressie: Provast)
ZOETERMEER - De lokale politieke partij Zó! Zoetermeer zal niet instemmen met nieuwe plannen voor de Holland Outlet Mall (HOM). Hoewel de initiatiefnemers nog niet definitief de handdoek in de ring hebben gegooid en zich gaan herbezinnen op een outletcentrum is Zó! Zoetermeer helemaal klaar het vastgoedproject.
Zondag
. Ook werd duidelijk dat projectontwikkelaar Provast zich heeft teruggetrokken. Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer betreurt het besluit en laat weten dat hierdoor de besluitvorming over de plannen later dit jaar niet gehaald kan worden.
Zó! Zoetermeer stemde eerder dit jaar in met de ontwikkeling van de HOM, maar heeft nu geen vertrouwen meer in de huidige eigenaren en een goede afwikkeling: 'Het lijkt ons beter dat het Woonhart eerst wordt verkocht, en dat dan met een nieuwe eigenaar onder strikte voorwaarden, nieuwe plannen worden gemaakt.'

Voorgoed mee ophouden

Ook wat de Zoetermeerse PvdA betreft gaat de stekker per direct uit het project. Fractievoorzitter Margot Kraneveldt laat er via Twitter geen misverstand over bestaan: 'Niet "stil leggen" maar voorgoed mee ophouden en goede ontwikkelingen met meer draagvlak en perspectief voortvarend oppakken!' De partij heeft geen vertrouwen meer in een goede afloop van het huidige project.
Volgens de PvdA wachten ondernemers en winkeliers in het Stadshart en de Dorpsstraat met investeren en vernieuwen totdat er duidelijkheid is rond de HOM. Extra reden om nu met de onwtikkeling van het outletcentrum te stoppen, vindt de PvdA. 'Als dit project maar boven de markt blijft hangen, gebeurt er niks en wordt de stad gegijzeld door commerciële partijen die er niet uitkomen.'

Doe Niet Zo Mall

De actiegroep Doe Niet Zo Mall is blij dat het outletcentrum in zijn huidige vorm wordt afgeblazen. De groep verontruste bewoners verzet zich al langer tegen de komst van de HOM.