Twee aanhoudingen na moord in Leiden

LEIDEN - In een portiekwoning in de Tomatenstraat in Leiden is iemand om het leven gebracht. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van een misdrijf. Twee verdachten zijn aangehouden. Een van hen is de bewoner van het huis, zeggen omwonenden.
De recherche doet uitgebreid onderzoek. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. 'Ik heb het hele weekend gebonk gehoord. Alsof er een feetjes was of geklust werd. Zondag stond er opeens politie voor de deur. En kort daarna zie ik de buurman geboeid op straat staan,' zegt een buurvrouw.
Volgens bewoners woont de man er pas een paar maanden. 'Ik ken hem niet zo goed. Een lange, jonge man, best wel aardig. Al is hij wel een keer eerder van zijn bed gelicht door de politie, dat was in juli. Maar de dag erna liep hij alweer in de straat rond,' zegt een bewoner.
Een deel van de Tomatenstraat is vanwege het onderzoek de hele avond afgesloten geweest. Het onderzoek in de woning gaat maandag verder.