Man plast politiebureau onder na nachtelijk drankavontuur

De politie controleert op alcohol.
De politie controleert op alcohol. © ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 53-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft afgelopen weekend geen vrienden gemaakt met de politie. Nadat hij met zijn auto een verkeerslicht en een bord had geramd, schold hij agenten uit en plaste hij de ophoudkamer onder. Dat is een soort cel waarin een verdachte moet wachten.
De Alphenaar bleek behoorlijk gedronken te hebben toen hij op de kruising van de Prins Bernhardlaan met de Goudse Schouw een aanrijding veroorzaakte. Hij blies op het politiebureau 620 ug/l, bijna drie keer meer dan wettelijk is toegestaan. 'Hij krijgt van ons een all-inclusive-pakket', zegt de politie.
De Alphense agenten hadden het overigens niet alleen druk met deze beschonken plassende man. Vrijdagavond reed een 40-jarige Alphenaar een scooterrijder aan, terwijl hij met een slok op achter het stuur was gekropen. Voorlopig moet hij het zonder rijbewijs doen.

Achttien dagen

En ook zondag werden in Alphen en Boskoop nog vier mensen van de weg gehaald. Een van hen, een 18-jarige Boskoper, had pas achttien dagen een rijbewijs. Hij besloot tóch onder invloed van drugs te gaan rijden. 'Hij heeft slechts kort kunnen genieten van zijn rijbewijs', aldus de politie.
Lees meer: Man bijt en schopt politieagenten bij aanhouding