Bollenstreek in teken van Bloemencorso

Bloemencorso 2018
Bloemencorso 2018 © Omroep West
NOORDWIJK - Achttien praalwagens, dertig met bloemen versierde auto's en muziekkorpsen trekken zaterdag van Noordwijk naar Haarlem in wat genoemd wordt 'de mooiste file van Nederland'. De 71e editie van het Bloemencorso is zaterdag van start gegaan.
De stoet vertrok rond 09.30 uur vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk en rijdt daarna via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem, waar het corso rond 21.30 uur verlicht arriveert.

Het corso van de Bollenstreek is in de loop van decennia uitgegroeid tot een internationaal bekend evenement. Het trekt jaarlijks een miljoen toeschouwers.


Zondag staat een deel van de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. De overige wagens zijn op de Boulevard in Noordwijk aan Zee te bewonderen.

Afgesloten wegen

Doordat het Bloemencorso door de Bollenstreek trekt, kan er verkeershinder ontstaan op de wegen van en naar het corso en de Keukenhof.  In de middag rijdt het Corso vanuit Sassenheim via Lisse, Keukenhof en Hillegom richting Haarlem.
Vanaf 14.00 uur wordt de N208 afgesloten op dit traject. Via borden worden de aansluitingen aangegeven, net als omleidingsroutes. Wie toch door de Bollenstreek rijdt, wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd.
Op zondag wordt vanaf 16.45 een samenvatting van het bloemenfestijn uitgezonden.