Nieuw talentenfestival voor jongeren tijdens Leids Ontzet

LEIDEN - De 3 October Vereeniging organiseert dit jaar een nieuw, cultureel festival speciaal voor middelbare scholieren uit Leiden en omgeving. Het festival gaat het Pieter van der Werffestival heten en wordt gehouden in de tuinen van Museum Volkenkunde. Jongeren van 12 tot 19 jaar kunnen meedoen en daar laten zien wat voor talenten ze in huis hebben.
Het minikoraal is er voorafgaand aan 3 October al 25 jaar voor de basisscholen, maar voor de middelbare scholieren was er eigenlijk nog niks. 'Het is een doelgroep die lastig te bereiken is, maar die we hiermee proberen toch te vangen', zegt Philip de Witt Wijnen van de 3 October Vereeniging.
Jongeren vieren natuurlijk wel al volop 3 October in de stad en op de kermis, maar ze ontbraken tot nu toe in het officiële programma van het Leids Ontzet. 'En nu nodigen we ze uit om hun kunstzinnige talenten te etaleren', aldus De Witt Wijnen.

Aanmeldingen

Inmiddels hebben het Bonaventura College, het Stedelijk Gymnasium en het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest zich al aangemeld voor het festival.