West Wekker: Verdachte moord op klusjesman Mustafa Ates staat terecht

Het slachtoffer Mustafa Ates
Het slachtoffer Mustafa Ates © Politie
REGIO - Goedemorgen! Een nieuwe dag is aangebroken, dus staat er een gloednieuwe West Wekker voor je klaar. Zo kun je rustig wakker worden terwijl je precies op de hoogte bent van het nieuws van de dag.
1. Verdachte moord op klusjesman Mustafa Ates staat terecht
De 48-jarige man uit Delft die wordt verdacht van de moord op Mustafa Ates verschijnt vandaag voor de rechter. Het lichaam van de 50-jarige klusjesman uit Vlaardingen werd 22 juli 2017 gevonden op een parkeerplaats langs de Van der Kooijweg in Rijswijk. Het gaat om een inleidende zitting waarbij gekeken wordt naar de stand van het onderzoek.
2. Kim Holland altijd al het hemd van het lijf willen vragen? Grijp nu je kans!
Heb jij een prangende vraag voor Kim Holland? Dan kun je hem nu stellen. Morgenmiddag van 18.00 uur tot 19.00 uur is de Haagse pornodiva te gast bij het radioprogramma Studio Haagsche Bluf van Tjeerd Spoor. Ze zal daar zo veel mogelijk van jullie vragen beantwoorden.
3. Duurzaam boeren? In Midden-Delfland gebeurt het al jaren
Een ruime meerderheid van de boeren in Nederland wil duurzamer werken. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van dagblad Trouw. Boeren willen af van bestrijdingsmiddelen en meer in harmonie met de natuur werken. Ze kunnen wat leren van de boeren in Midden-Delfland. Daar wordt al door veel bedrijven op een duurzame manier geboerd.
4. Radio West Sport-presentator Bart Nolles volgt Wilfred Genee op bij Tour du Jour
Presentator Bart Nolles van Radio West Sport is de nieuwe presentator van de RTL-wielertalkshow Tour du Jour. Hij volgt hiermee Wilfred Genee op, die na de zomer aan de slag gaat voor Veronica.
Weer: Geleidelijk meer zon met een matige, langs de kust vrij krachtige wind. Het wordt ongeveer 23 graden. Aan zee is een kleine kans op mist.
Vanavond op TV West: Goed Geld
Hoewel de Nutsspaarbank al 25 jaar uit het straatbeeld verdwenen is, roept die nog steeds herinneringen op bij spaarders en medewerkers. Tweehonderd jaar geleden – in 1818 - wordt de Nutsspaarbank opgericht. De bank maakt sparen voor ‘de gewone burger’ mogelijk. In 1992 verdwijnt de Nutsspaarbank. Het geld en de gebouwen gaan over in een stichting: Fonds 1818. Anno 2018 zet dit Fonds zich nog steeds in voor een betere maatschappij door het geven van geld, advies en begeleiding. In de tiendelige serie Goed Geld duikt stadshistoricus Wim Willems in de archieven op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de bank. TV West-presentatrice Debby Roukens gaat langs bij de mooie maatschappelijke projecten die Fonds 1818 ondersteunt.