Fietsenwinkels Hans Struijk failliet verklaard

Hans Struijk-filiaal in Pijnacker
Hans Struijk-filiaal in Pijnacker © Frank van Deutekom
DEN HAAG - De keten Hans Struijk Fietsen is failliet. Dat staat in stukken van de rechtbank. Vorige week kreeg het bedrijf al uitstel van betaling, nadat pogingen om de winkels van de keten te verkopen moeizaam verliepen. De winkels blijven voorlopig open, zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Hans Struijk Fietsen was onderdeel van het Belgische Fiets!. Maar omdat het slecht gaat met die keten, besloot de nieuwe Belgische voorman zich te concentreren op de Vlaamse markt. De Nederlandse keten werd in de verkoop gedaan.
De winkels werden het afgelopen half jaar steeds leger, omdat er vrijwel geen nieuwe artikelen meer ingekocht konden worden. Ook de werkplaatsen kregen steeds meer problemen met de voorraad. Ondertussen werd er onderhandeld over de verkoop van de winkels.

Amsterdam, Zoetermeer en The Globe

Hangende dit proces werd al snel duidelijk dat er geen kopers gevonden konden worden voor de vestigingen in Amsterdam, Zoetermeer en de Haagse winkel in The Globe. Die hielden direct uitverkoop en zouden op 1 juli de deuren sluiten.
Toen vorige week uitstel van betaling werd verleend zei een woordvoerder dat er ineens toch interesse was voor de verkoop van die winkels. Bewindvoerder Reinoud van Oeijen zei toen dat hij probeerde de zaken open te houden en ook de werkgelegenheid te garanderen.

Failliet

Uiteindelijk komen alle werknemers nu op straat te staan, wel wordt hen gevraagd voorlopig te blijven werken zodat de zaken open kunnen blijven. Het UWV neemt de betaling van de salarissen over. De inzet van de curator is om zoveel mogelijk zaken alsnog een doorstart te laten maken.