Theater, muziek, eten en zon: De Parade strijkt neer in in Den Haag

DEN HAAG - Ze hadden zich deze week geen beter weer kunnen wensen. De organisatie en bezoekers van De Parade, die deze week weer is neergestreken in Den Haag. Ieder jaar komen er duizenden bezoekers naar het rondreizende theaterfestival in het Westbroekpark waar tientallen voorstellingen te zien zijn.
'Het is een heel laagdrempelige manier om bij elkaar te zijn, en af en toe een show mee te pikken', zegt een bezoeker van het festival. 'Je komt hier niets tekort, alles wat je nodig hebt is hier', zegt een ander. De Parade is een hit, zo blijkt uit de grote drukte maandagavond. En dat valt misschien ook wel te verklaren door het gevarieerde aanbod.
Zo'n veertig voorstellingen zijn er in een week tijd te zien in Den Haag. Van een show door programmamaker Sander van de Pavert, bekend van LuckyTV, tot een optreden van actrice/zangeres Hadewych Minis. Eén van de voorstellingen is Herinneringen aan mijn Broer van de theatergroep Thomas, Sacha en Jos. De tekst is van de bekende schrijver Toon Tellegen en gaat over de band tussen Tellegen en zijn zes jaar oudere broer in hun kindertijd.

'Intiem, fijn publiek'

'Het was wel wat warm, maar het ging heel goed', zegt theatermaker Jos Nargy na afloop. 'Het was intiem, fijn publiek. Heel erg leuk', vult Sacha Muller hem aan.
De Parade staat nog tot en met zondag 22 juli in het Haagse Westbroekpark.