West Wekker: de Kaagweek begint en rechtbank doet uitspraak in brandstichtingzaak

Kaagweek 2017
Kaagweek 2017 © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Het is weer zover: de Kaagweek gaat vandaag beginnen. Omroep West neemt vanavond een kijkje bij de oudste zeilweek van Nederland. Verder in de West Wekker: de rechtbank bepaalt of een 24-jarige man verantwoordelijk is voor brandstichting in Wassenaar, Den Haag en Voorburg en of een vrachtwagenchauffeur uit Zoetermeer de cel in gaat voor mensensmokkel.
Wat kan je vandaag verwachten:
  • De rechtbank doet uitspraak in de zaak van een 24-jarige man die ervan verdacht wordt meerdere auto's in brand te hebben gestoken in Wassenaar, Den Haag en Voorburg. De man dacht dat zijn vriendin vreemdging en zou uit wraak haar auto en die van haar zus en vader in brand hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie eiste dertig maanden cel tegen de man uit Hellevoetsluis.
  • We gaan langs bij drogisterij Van Harteveld in Leiden, die dreigt te moeten sluiten. Tot grote ontsteltenis van de buurt. Om de drogist - die er als sinds 1935 zit - te redden is de buurt een reddingsactie begonnen. Gaat die actie de winkel helpen?
  • Vandaag hoort een vrachtwagenchauffeur uit Zoetermeer of hij schuldig wordt bevonden aan mensensmokkel. De man wordt ervan verdacht in februari 2016 dertien vluchtelingen te hebben gesmokkeld in de oplegger van zijn vrachtwagen. Er is twee jaar cel tegen hem geëist.
  • En het is weer zover: vandaag gaat de Kaagweek van start! Uit het hele land komen zeilers naar de Kagerplassen om tegen elkaar te racen en met elkaar te feesten. Omroep West neemt vandaag een kijkje bij de oudste zeilweek van het land, die vanavond traditiegetrouw wordt afgetrapt met wedstrijden in de zogeheten Regenboogklasse.

het zal je niet verbazen, ook vandaag schijnt de zon weer volop! Het wordt tussen de 23 en 27 graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je nog even weten:
  • Onze verslaggevers Anita, Nick en Linda staan langs de route van de Vierdaagse. Kom je ze tegen tijdens het wandelen? Spreek ze dan zeker aan, want ze zijn altijd op zoek naar verhalen uit de regio! En natuurlijk houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de Vierdaagse via radio (89.3 FM), tv, internet, app en social media.
  • Staatsbosheer gaat vanaf volgende week bomen kappen in het Haagse Bos. Het gaat om uitdunning, waardoor andere bomen meer ruimte en licht krijgen om te groeien. Tijdens het kappen kunnen fiets- of wandelpaden afgesloten zijn.

Vanavond op TV West
:

Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad. Dwars door huizen en struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties.
We wensen je een fijne donderdag!