West Wekker: Malek F. voor de rechter en het blijft stralend weer

Drukte op het strand van Katwijk
Drukte op het strand van Katwijk © Gieny Westra/bewerking Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Malek F., de man die op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag, verschijnt vandaag voor het eerst voor de rechter. En het blijft de komende week stralend weer. Dus, we kunnen nog steeds lekker naar het strand. Maar voor de reddingsbrigades in onze regio is het géén vakantie.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De 32-jarige man die op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag, staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Malek F. viel op 5 mei drie mensen aan op een plein bij de Haagse Hogeschool. De Syrische man wordt verdacht van drie pogingen tot moord dan wel doodslag, al dan niet met terroristisch oogmerk.
  • Vandaag vertrekt een groep enthousiaste kinderen uit Den Haag op kamp. Vijf dagen lang gaan ze elke dag naar Duinrell. Een week lang ravotten, knutselen en lekker gillen in de attracties van het Wassenaarse pretpark. Het is een initatief van Stichting Jeugd Vakantie Aktivieiten. Wij gaan vandaag een dagje met ze mee.
  • Het mooie weer in ons land houdt ook deze week aan en dus gaan we met z’n allen massaal naar het strand. Voor de reddingsbrigades in onze regio zijn het daardoor drukke tijden. Zo zijn er in Katwijk dit jaar al zeventig meldingen binnengekomen.

:
Het wordt vandaag weer een stralende zomerdag met veel zon. Er staat weinig wind, waardoor de temperatuur op kan lopen tot 28 graden. Vanmiddag steekt er langs de kust een verkoelend zeewindje op.
Beeld: MeteoGroup
Ga je met de auto op pad? Check dan hier de files.
Wat je nog moet weten:
  • Een jong meisje is zondagmiddag in een winkel in de Haagse wijk Loosduinen aangerand door een man. Dat bevestigt de politie aan Omroep West. Door snel handelen van winkelend publiek kon de man aangehouden worden.
  • Vandaag gaat in Hoek van Holland de zestigste editie van de Strand6daagse van start. Onderweg wordt door de maximaal achthonderd deelnemers uitsluitend in zelf meegenomen tenten overnacht op de door de organisatie, gemeenten en verenigingen verzorgde kampeerterreinen in onder andere Wassenaar en Noordwijk. De eindbestemming is Den Helder.
  • Als je de afgelopen weken naar Radio West hebt geluisterd, hoorde je af en toe een vreemde taal voorbij komen. Dat komt door de Radio West Zomer-weken, waarbij elke week een ander land centraal staat. Afgelopen week was dat Frankrijk, deze week is het de beurt aan onze zuiderburen: België.
  • De A4 richting Rotterdam is bij knooppunt Ypenburg weer open voor het verkeer. Het hele weekend is daar gewerkt aan een onderdoorgang voor de Rotterdamsebaan. Vanaf aanstaande donderdag gaat de weg opnieuw voor ruim drie dagen dicht.

We wensen je een mooie maandag toe!