Oorzaak salmonella in vlees Hoogvliet nog onduidelijk

Archief
Archief © Omroep West
REGIO - Het is nog onduidelijk hoe de salmonellabacterie in vlees van Hoogvliet terecht is gekomen. Dat zegt een woordvoerder van de supermarktketen dinsdagmiddag tegen Omroep West. Het gaat bijvoorbeeld om hamburgers, gehakt en worsten.
Het bedrijf haalt het vlees dat mogelijk met de gevaarlijke bacterie is besmet uit de winkels. Ook wordt consumenten gevraagd de producten niet op te eten, maar ze terug te brengen naar de winkel.
Lees hier om welke producten het gaat.
'De bacterie is aangetroffen in een grondstof. Het gaat om varkensvlees voor maalproducten. Deze grondstof kopen wij in bij een externe leverancier', vertelt de woordvoerder. 'Die partij is alleen aan ons geleverd', voegt ze eraan toe.

Geschrokken

Het bedrijf is geschrokken door de vondst van salmonella in de vleesproducten. 'Natuurlijk. De veiligheid van onze klanten staat voorop en wij nemen dan ook geen enkel risico, maar het is vervelend om zo'n terugroepactie te moeten inzetten.'
Volgens Hoogvliet gaat het om een voorzorgsmaatregel. Het bedrijf weet zeker dat de bacterie alleen in de producten op de lijst zit. 'Wij werken met strikte procedures en vastleggingen. Van iedere gebruikte grondstof is vastgelegd voor welke producten deze gebruikt is.'

Maatregelen

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn neemt geen nieuwe maatregelen om dit soort problemen te voorkomen. De woordvoerder benadrukt dat er altijd onderzoek wordt gedaan. 'We blijven onze producten onderzoeken volgens de normen die wettelijk zijn vastgesteld', zegt ze.
Sinds de terugroepactie staat de telefoon niet roodgloeiend bij het bedrijf. 'We hebben ook een bericht geplaatst op Facebook en veel mensen hebben elkaar daarin getagd. Ook zijn er bij de klantenservice een paar meldingen binnengekomen van mensen die zich afvroegen of ze het hadden gekocht en of het kwaad kon.'