'Directeur communicatiebureau door misdrijf om het leven gekomen'

Onderzoek na vondst lichaam
Onderzoek na vondst lichaam © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie gaat er vanuit dat de 54-jarige eigenaar van DBF communicatie door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat zegt een woordvoerder. Het pand is nog steeds afgesloten voor onderzoek. Voor het bedrijf aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn staan zwarte schermen. Voor de ingang heeft de politie een witte tent geplaatst.
Vrijdag rond half negen in de ochtend werd in het pand het lichaam van de eigenaar gevonden. Daarna werd de hele dag onderzoek gedaan, door politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Speurhonden werden ingezet om de omgeving uit te kammen. Volgens omstanders zijn er ook luchtbeelden gemaakt.
Ook in het weekend is er onderzoek gedaan. Zo is er onder meer gedregd in de sloot achter het pand, aan de kant van De Hoorn. Maandag doen forensische specialisten van de politie onderzoek bij de ingang van het pand, maar ook achter in het pand worden sporen verzameld.

Op zoek naar getuigen

Achter de zwarte schermen staan drie grijze busjes van de Forensiche Opsporing van de politie - de mannen en vrouwen in witte pakken - ook staat er een busje van een gespecialiseerd team van de Landelijke Eenheid. Rechercheurs gaan op het bedrijventerrein de deuren langs op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer was één van de eigenaren van het communicatiebureau op de Ondernemingsweg. Hij woonde in het Zeeuwse plaatsje Dreischor, waar hij sinds kort een bed and breakfast uitbaatte met zijn vrouw. De man 54 was erg actief bij korfbalvereniging Velocitas in Leiderdorp.