Rijkswaterstaat boos: tientallen automobilisten negeren rode kruizen op A12

Verschillende bestuurders trokken zich niets aan van de kruizen.
Verschillende bestuurders trokken zich niets aan van de kruizen. © Twitter Rijkswaterstaat
DEN HAAG - Een uur lang waren drie rijstroken van de A12 en de A2 bij knooppunt Oudenrijn dinsdagochtend afgesloten na een ongeluk dat rond 8.00 uur gebeurde bij De Meern. Maar tientallen automobilisten trokken zich hier niets van aan, tot frustratie van Rijkswaterstaat.
'De cursus 'Negeer géén rood kruis' gaat weer open hoor', verzucht een woordvoerder van Rijkswaterstaat op Twitter. 'Geef hulpverleners de ruimte!'
Automobilisten die rode kruizen negeren moeten ze hun rijbewijs afnemen, vindt Arnoud Jan Schut. 'En een oogmeting verplichten.' Evelien adviseert deze bestuurders een flinke boete te geven en de kentekens van hun auto's te registreren. 'Want ze rijden dezelfde snelheid door en weten niet wat ze tegen gaan komen. Hoezo 'gevaarlijk' voor wegwerkers? Ze zijn een hel voor de wegwerkers!'‏

Negen kilometer file

De afsluiting van de drie rijstroken van de A12 leidde rond 8.45 uur tot negen kilometer file en ruim een half uur vertraging richting Den Haag. Rond 9.00 uur werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.
Ook tussen Gouda en Nootdorp waren dinsdagochtend minder rijstroken beschikbaar. Daar was de spitsstrook een tijd lang dicht, vanwege technische problemen.