Herdenking Willie Dille tijdens eerstvolgende raadsvergadering Den Haag

DEN HAAG - Het overleden PVV-raadslid Willie Dille wordt vlak voor de eerst volgende raadsvergadering herdacht. De gemeenteraad komt donderdag 20 september weer voor het eerst samen na het zomerreces. Dille maakte woensdag een einde aan haar leven. Ze wordt in besloten kring begraven.
Er is gekozen voor 20 september omdat dat het eerste officiele moment is dat de raad bij elkaar komt. De meeste raadsleden zijn nu op vakantie, aldus de voorzitter van de presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad. Hoe de herdenking tijdens de raadsvergadering eruit komt te zien is nog niet bekend.
Volgens de PVV Den Haag was Dille door lange, moeilijke periode gegaan. Eerder deze week zette ze een filmpje op haar Facebookpagina waarin ze zegt te zijn ontvoerd en verkracht door een groep moslims, in opdracht van Arnoud van Doorn. Ook zegt Dille de laatste tijd te zijn bedreigd.

Onderzoek

Dille verwijt in het filmpje de Haagse burgemeester Pauline Krikke van laksheid. Dille en Krikke hebben meerdere gesprekken gehad over het verhaal van de verkrachting. 'Ik heb erop aangedrongen dat ze aangifte zou gaan doen', zegt Krikke. Toch voelt Dille zich door de burgemeester in de steek gelaten.
Dille's partner zei donderdag tegen Omroep West dat er geen aangifte is gedaan van de vermeende verkrachting. De politie bevestigde dat. Die zegt wel dat Dille met agenten heeft gesproken.

'Ze was niet ziek of verward.'

Caspar Reedijk gelooft dat zijn vrouw de waarheid vertelt: 'Ze was niet ziek of verward. Ik heb haar zelfmoord niet zien aankomen, dat kun je volgens mij niet.'
Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar.