West Wekker: dahlia's kijken in Lisse en straf voor bekladder Joods monument

© ANP/bewerking: Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Vanaf vandaag kunnen bezoekers van Landgoed Keukenhof dahlia's bekijken. En wat wordt de straf voor de man die het Joods monument in Den Haag heeft beklad? Dit en meer in de West Wekker van vandaag.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De man die in april het Joodse monument op het Rabbijn Maarssenplein in Den Haag had beklad met een stift krijgt vandaag te horen hoe hoog zijn straf is. De man zegt dat het een impulsieve daad was en geen discriminatie. Toch vindt het Openbaar Ministerie een straf op zijn plaats vanwege het speciale karakter van het monument. Het OM eiste twee weken geleden 30 dagen cel.
  • Vanaf vandaag kunnen bezoekers van Landgoed Keukenhof in Lisse genieten van een prachtige dahliatuin en veel zonnebloemen. In de voortuin van Kasteel Keukenhof zijn zo'n honderd verschillende soorten geplant. En dat is een mooi gezicht! Kan je vandaag niet naar de Keukenhof Dahlia Dagen? Niet getreurd. De tuin is nog tot zondag opengesteld.

De dag begint zonnig, maar in de loop van de ochtend komt er meer bewolking. Vanmiddag en vanavond kunnen er enkele buien vallen. Het wordt ongeveer 23 graden.
Beeld: MeteoGroup
Wat je nog moet weten:
  • Het zal je vast niet ontgaan zijn: de sinds 27 juli vermiste Nsimire uit Den Haag is terecht. Dat bericht heeft de politie gisteravond naar buiten gebracht. Het 14-jarige meisje is in goede gezondheid aangetroffen. Er zijn geen arrestaties verricht, vertelt een politie woordvoerder tegen Omroep West.
  • Een Haags stel start een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Lombok. Kim van Roijen en Rick Kuyper waren op het eiland tijdens de eerste aardbeving en willen nu hun steentje bijdragen in de heropbouw van het eiland. In het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf zijn Kim en Rick vanmiddag te gast.
  • Zwemkampioen Maarten van der Weijden krijgt zondagmiddag 26 augustus zijn huldiging in Waalwijk. Hij haalde deze week met zijn elfstedenzwemtocht, die hij helaas vroegtijdig moest stoppen, de afgelopen dagen al 3,5 miljoen euro op. Met dat geld draagt hij bij aan kankeronderzoek.

Vanavond op TV West:

Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad, dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties. We zien een herhaling uit het afgelopen seizoen. Deze week: Koudekerk aan de Rijn.
Wij wensen je een fijne donderdag!