Bestuurder dodelijk ongeluk A44 had cocaïne, amfetamine en methamfetamine gebruikt

OEGSTGEEST - Bij het dodelijke ongeluk op de A44 bij Oude Wetering was een bestuurder betrokken die onder invloed was van cocaïne, amfetamine, methamfetamine en alcohol. Het gaat om een 32-jarige man uit Oegstgeest. Getuigenverklaringen aan de politie stellen dat de man, nadat hij bij een inhaalactie een andere auto had geraakt, achterop de auto van het dodelijk gewonde echtpaar reed.
Het fatale verkeersongeluk dat zaterdag gebeurde tussen Oude Wetering en Nieuw-Vennep kostte het leven van een 66-jarige man en zijn 62-jarige vrouw uit Houten. Een derde persoon raakte gewond.
Volgens eerste getuigenverklaringen zou een auto bij een inhaalmanoeuvre eerst een auto hebben geraakt en vervolgens achterop de auto van het echtpaar zijn gereden. De wagen van de twee is vervolgens tegen een andere personenauto opgebotst. De twee overleden ter plaatse.

Onder invloed

De 32-jarige verdachte was na het ongeluk uitgestapt en een nabijgelegen akker op gerend. Na een zoektocht met onder meer politiehond kon hij worden aangehouden. Hij lag op zijn buik tussen de planten toen hij werd gevonden.
Uit controle is gebleken dat de man alcohol had gedronken en onder invloed was van cocaïne, amfetamine en methamfetamine. De auto van de verdachte is in beslag genomen.