Varend Corso op termijn mogelijk ook door Den Haag en Rotterdam

Varend Corso.
Varend Corso. © Omroep West
REGIO - De organisatie van het Varend Corso wil uitbreiden. Nu varen de boten door het Westland, Schipluiden, Maassluis, Delft en Vlaardingen, op termijn moeten ze ook Den Haag en Rotterdam gaan aandoen. Die wens heeft de nieuwe voorzitter van het corso, Rob Baan, uitgesproken.
Daarnaast wil de kersverse voorzitter dat de interactie tussen de mensen op de boten en op de kant groter wordt. 'Er ontstaan al wat feesten op de kades, maar die kunnen beter. Ik kan me voorstellen dat bedrijven een stuk grond claimen om daarop hun relaties in de watten te leggen tijdens het corso.'
Dat het corso zijn pracht en praal zou laten zien aan de Hofstad staat al langer op de agenda. In 2017 was er ook al sprake van een tocht door Den Haag. Een spoedoverleg gooide toen roet in het eten. Volgens de organisatie waren toen veiligheidseisen over het hoofd gezien. Wel liet de organisatie toen al weten dat Den Haag nog steeds als optie zag om doorheen te varen.
Veel Westlanders waren ook boos om het aangepaste programma dat uiteindelijk niet doorging. Zij wilden hun populaire zaterdag niet kwijt. Ook was er protest omdat het corso zelfs helemaal niet meer langs Maasland en Maassluis zou varen.
Grootste evenement in de regio

Het Varend Corso is een van de grootste evenementen in de regio. Vorig jaar stonder er zo'n 500.000 mensen langs de kant te kijken. De boten zijn versierd met bloemen en planten die geteeld worden in de regio.
Dit jaar is het Varend Corso op 2, 3 en 4 augustus.