West Wekker: Vlaggen halfstok vanwege dodelijk schietincident Utrechtse tram

De vlaggen hangen vandaag halfstok
De vlaggen hangen vandaag halfstok © Richard Mulder
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is de dag na het schietincident in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf mensen gewond. Bij alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen vandaag daarom halfstok.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Mark Rutte maakte gisteravond bekend dat de vlaggen vandaag bij alle overheidsgebouwen halfstok zullen hangen, in reactie op de dodelijke schietpartij in Utrecht. Wat de premier betreft, kunnen de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen morgen gewoon doorgaan.
  • Gisteren werden de campagne-activiteiten landelijk stilgelegd. Daarom besloten Omroep West en Rijnmond  het eerder opgenomen debat op televisie in het kader van de Proviciale Statenverkiezingen af te gelasten. Of het debat vandaag wel uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk. 'Of we mogelijk later alsnog het tv-debat uitzenden hangt af van hoe de politieke partijen hiermee omgaan', zei hoofdredacteur van Omroep West Henk Ruijl. Als het tv-debat vandaag wordt uitgezonden, is dit ook op Radio West te horen.
  • Een protestactie van taxichauffeurs dat vandaag zou plaatsvinden in Den Haag gaat niet door. Vakbond FNV besloot de actie af te gelasten uit medeleven met de slachtoffers van het schietincident in Utrecht. Ook zegt de bond de veiligheid van de aanwezigen niet te kunnen garanderen.

:
Naast wolkenvelden krijgen we perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het ongeveer 11 graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En verder vandaag:
  • Het is bijna lente en dus is het tijd dat Keukenhof de deuren weer opent. Donderdag 21 maart gaat het bloemenpark officieel open voor publiek, maar wij nemen vandaag al een kijkje. Directeur Bart Siemerink liet eerder al weten dat het thema van dit jaar te maken heeft met het zeventigjarig bestaan van het park.
  • Afgelopen zomer brandde kinderboerderij De Kloosterhof in Warmond af. De hokken en stallen zijn met de grond gelijk gemaakt. Medewerkers startten daarna een geldinzamelingsactie. Binnen drie dagen stond de teller al op 11.000 euro en met dat geld hebben ze het voor elkaar gekregen de boerderij weer op te bouwen. Wij gaan vandaag langs om te kijken hoe het nu met de boerderij is.
  • Het afgelopen jaar rookten er minder volwassenen. Ook waren er minder stevige drinkers. Dat staat in de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2018 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.

Vanavond op TV West:

Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.