Cruciale overwinning voor HBS in strijd tegen degradatie, Quick verliest

Donovan de Groot haalt uit namens HBS.
Donovan de Groot haalt uit namens HBS. © Remco van Oosterom
DEN HAAG - HBS heeft zichzelf een broodnodige reddingsboei toegeworpen om degradatie uit de derde divisie te ontlopen. Op het Haagse sportpark Craeyenhout werd maandagmiddag met 3-1 gewonnen van middenmoter JVC Cuijk. Donovan de Groot was met zijn twee doelpunten de gevierde man bij HBS.
Na een van beide kanten zwakke eerste helft was HBS beter dan de Brabantse bezoekers. Het resulteerde in de openingstreffer van De Groot, die met een strak schot de keeper van JVC Cuijk verschalkte. Niels van Pelt verdubbelde de voorsprong door een penalty te benutten, nadat Gino Mulder in het strafschopgebied was neergelegd.
Ali Ozdemir deed vervolgens iets terug namens JVC Cuijk. Uiteindelijk haalde De Groot, die door Leroy Klootwijk met een steekpass werd weggestuurd, de trekker over door met een lob voor de 3-1 te tekenen. Dankzij de overwinning heeft HBS nog vijf punten achterstand op een klassering die nacompetitieduels met zich meebrengt.

Onbedoeld in eigen doel

Quick bleek in Tiel niet opgewassen tegen TEC, dat de koppositie heeft overgenomen van Jong FC Volendam. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan doordat Giovanni Linnenbank onbedoeld een corner in eigen doel kopte.
In de tweede helft zorgde oud-profvoetballer Serhat Koç voor de 2-0 eindstand. Met nog één inhaalduel tegoed neemt Quick de tiende plaats in. Afgelopen vrijdagavond verloren de Hagenaars ook al de thuiswedstrijd tegen Goes: het werd 4-2 op Nieuw Hanenburg.
Scoreverloop HBS - JVC Cuijk 3-1 (0-0)
  • 1-0 Donovan de Groot
  • 2-0 Niels van Pelt
  • 2-1 Ali Ozdemir
  • 3-1 Donovan de Groot

Scoreverloop TEC - Quick 2-0 (1-0)

• 1-0 Giovanni Linnenbank (eigen doelpunt)
  • 2-0 Serhat Koç