Katwijk verliest streekderby van Scheveningen, Rijnsburg wint

Levi Schwiebbe van Scheveningen in duel met Joey Jongman van Katwijk | Foto Orange Pictures
REGIO - In eigen huis is Katwijk met 1-2 ten onder gegaan tegen Scheveningen. Scheveningen leidde al na tien minuten op de Krom door een doelpunt van Kevin Gomez Nieto, de man die volgend seizoen voor Quick Boys speelt.
Na het snelle doelpunt van Scheveningen kon Katwijk geen vuist maken. De rust werd dan ook met een achterstand gehaald. Na rust probeerde de amateurkampioen van vorig seizoen het wel, maar Scheveningen hield tegen. Uiteindelijk maakte Barry Rog de bevrijdende 0-2 voor de Schollekoppen. De benutte strafschop van Susan, tien minuten voor tijd, was slechts voor de statistieken.
Rijnsburgse Boys heeft in eigen huis, na een snelle achterstand, gewonnen van HHC Hardenberg. Rob van der Leij scoorde al na vijf minuten voor de club uit Overijssel. Die achterstand was binnen tien minuten een voorsprong voor Rijnsburgse Boys. Voor rust kon Carlos Opoku het duel beslissen, maar hij miste een strafschop. De bevrijdende 3-1 kwam alsnog toen Joel Tillema in de zeventigste minuut raak schoot.

Kampioen

Op bezoek bij kersvers amateurkampioen AFC ging VVSB met 2-0 onderuit. Het zag er lang naar uit dat de Noordwijkerhouters met een gelijkspel Amsterdam zouden verlaten. In de laatste tien minuten scoorden Matthijs Jesse en Raily Ignacio voor de hoofdstedelijke club, waardoor VVSB met lege handen naar huis kon.
Katwijk - Scheveningen: 1-2 (0-1)
  • 0-1 Gomez Nieto