'Bevrijd' HBS en 'uitgespeeld' Quick boeken klinkende zeges, Westlandia verliest

REGIO - De aanstaande degradatie uit de derde divisie lijkt HBS te hebben bevrijd. In eigen huis versloeg de Haagse ploeg het om promotie strijdende Goes: 2-1. Quick boekte zondag in Utrecht een 2-4 overwinning op Hercules, Westlandia verloor op eigen veld met 0-2 van HSC '21. Beide teams waren evenals HBS al 'uitgespeeld'.
HBS, dat vorige week definitief degradeerde naar de hoofdklasse, nam tegen Goes al na zes minuten een voorsprong. Tidde Tromp schoot raak na een weggekopte corner. Halverwege het eerste bedrijf bracht Steve Schalkwijk de bezoekers uit Zeeland langszij.
In de tweede helft was Matthijs Harthoorn verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. De verdediger knikte de bal binnen uit een hoekschop. In blessuretijd ging de keeper van Goes nog mee naar voren, maar de gelijkmaker bleef uit op Craeyenhout.

Punten en publiekswissel

Quick boog nog voor de rust een achterstand om via Virgil Tjin-Asjoe en Marc Boshoff. Na de pauze kwam Hercules op gelijke hoogte, maar Frank van der Heiden en Roderick Meinema zorgden er uiteindelijk voor dat de Haagse formatie drie punten pakte.
Westlandia zag HSC '21 in beide helften doel treffen. Stef Ottink en Bas Postma scoorden op het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. In zijn laatste thuiswedstrijd als voetballer kreeg aanvoerder Marko van der Knaap (40) een publekswissel. Hij gaat aan de slag als technisch manager bij Westlandia.
Scoreverloop Hercules - Quick: 2-4 (1-2)