Verkeersschool Aalbregt officieel failliet verklaard

Rijschool Aalbregt
Rijschool Aalbregt © Omroep West
ZOETERMEER - Verkeersschool Aalbregt is dinsdag door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Dat bevestigt het kantoor van de toegewezen curator woensdag.
Vorige week sloot de rijschool van Ferry Aalbregt plotseling zijn deuren. Veel rij-instructeurs hebben naar eigen zeggen nog vele duizenden euro's salaris tegoed en de leerlingen hebben vooraf lesgeld betaald dat ze nu kwijt zijn.
Eerder vertelde de rijschoolhouder dat hij ondergedoken zit vanwege alle bedreigingen die er de afgelopen tijd naar hem zijn geuit. Volgens Aalbregt hebben vieze spelletjes en onwaarheden ervoor gezorgd dat het mis ging met zijn bedrijf. Maar ook zijn eigen fouten hebben bijgedragen aan de ondergang, vertelde hij Omroep West.

'Ik ga meteen mijn advocaat bellen'

Umut Igdir is eigenaar van 123-Theorie.nl en werkte als aanbieder van theoriecursussen samen met Ferry Aalbregt. Hij zegt vanaf begin dit jaar al geen geld meer te hebben ontvangen van de rijschoolhouder. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo'n 75.000 euro. In een reactie op het uitgesproken faillissement, reageert Umut stellig. 'Ik ga meteen mijn advocaat bellen, misschien kan ik nog iets terugkrijgen.'
Ook Fayzan Kahn zelf rij-instructeur en werkzaam voor Aalbregt zegt zich te gaan melden bij de curator, al verwacht hij er weinig van. 'Het faillissement pakt eigenlijk alleen goed uit voor Aalbregt zelf. Hij kan nu gewoon vertrekken en ons met een schuld achterlaten. Er is volgens mij nooit genoeg geld om alle gedupeerden te betalen.' Kahn hoopt dat de politiek hem wel kan helpen. Volgende week zegt hij onder andere een gesprek te hebben met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA). 'En als we niet geholpen worden, gaan we gewoon net als maandag weer demonstreren. We laten het er niet bij zitten.'

Rijschoolhouder niet bereikbaar

De redactie van Omroep West heeft de rijschoolhouder om een reactie gevraagd, maar hij was tot op heden niet bereikbaar voor commentaar.

LEES OOK: