Man (30) opgepakt voor mogelijk schieten bij vechtpartij Gouda

Politie lost waarschuwingsschot in Gouda.
Politie lost waarschuwingsschot in Gouda. © Regio15
GOUDA - De politie van Gouda heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een waarschuwingsschot moeten lossen om een verdachte van een vechtpartij aan te houden. De Alphenaar (30) werd opgepakt omdat hij zou hebben geschoten bij de vechtpartij. Bij het incident in de Stoofsteeg raakte volgens een woordvoerder van de politie niemand gewond.
Rond 3.00 uur werden agenten gewaarschuwd dat er een vechtpartij zou zijn tussen meerdere mensen op de Cappenersteeg. De vechtpartij ging daarna verder in de Stoofsteeg. Een van de ruziemakers zou hebben geschoten en ging er daarna vandoor. Getuigen van de matpartij gaven een signalement door aan de politie.
Die zag de man daarna op de IJssellaan in Gouda. Omdat de man er meteen vandoor ging toen agenten hem wilden aanhouden, lostte de politie een waarschuwingsschot. Daarna werd de man opgepakt. Ondanks dat de man is opgepakt zoekt de politie nog getuigen.

Onderzoek naar schot politie

Agenten sloten de Stoofsteeg enkele uren af voor sporenonderzoek om uit te zoeken wat er precies is gebeurd en waarom de agent dit schot moest lossen.