Anoniem misstanden melden aan Omroep West met behulp van Publeaks

Het is mogelijk om volledig anoniem vertrouwelijke informatie door te spelen aan Omroep West. Dit kan omdat Omroep West een samenwerking is aangegaan met de klokkenluiderswebsite Publeaks.nl.

Omroep West wil met Publeaks een platform bieden aan klokkenluiders die (lokale en regionale) misstanden aan de kaak willen stellen. Hoofdredacteur Renzo Veenstra: ‘Het blijkt, juist ook in de regionale journalistiek, doodeng om aan de bel te trekken over een misstand. Degene die dat wil doen, voelt al snel de hete adem in de nek van belanghebbenden.'

'Daarom is het juist voor een regionale omroep belangrijk om aan dit anonieme initiatief mee te doen. Overigens legt dat ook bij ons de taak neer om uiterst zorgvuldig te checken of de informatie ook klopt', aldus Veenstra.Volledig anoniem

Via de website Publeaks.nl kunnen klokkenluiders op een laagdrempelige manier hun informatie doorspelen aan Omroep West, zonder dat zij daarbij hun identiteit hoeven prijs te geven. Het systeem zorgt ervoor dat de afzender, locatie en andere gegevens van het versturen van documentatie niet te herleiden zijn.

Er kunnen teksten worden gedeeld, maar ook afbeeldingen, video-, en audiobestanden. De melder van de misstanden blijft dus anoniem, ook Omroep West kan de identiteit van de klokkenluider niet achterhalen. De klokkenluider bepaalt zelf naar welke media er gelekt wordt. Dat kan naar bijna dertig mediabedrijven, waaronder nu ook Omroep West.

Misstand melden? Klik op de onderstaande link:

» Publeaks.nl