Instellingen
Promotional contentVolg de aangepaste opening van Amare LIVE

Op vrijdag 19 november stond de opening van Amare in Den Haag gepland, welke door de verscherpte coronamaatregelen in een ander vorm zal plaatsvinden zonder publiek. Via TV West en de online kanalen van Omroep West is alles toch LIVE te volgen, waaronder de aankomst van het internationale kunstproject Little Amal en een muzikaal en beeldend verhaal met het gebouw in een hoofdrol. Dit programma zal live te zien zijn op TV West en online via de gratis Omroep West app en de website Omroepwest.nl van 18.45 uur tot 19.30 uur.

Amare

Amare is een huis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling, (internationale) programmering en congressen. Het is het nieuwe woonhuis van het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Iedereen is er welkom, voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congres of zomaar een kop koffie of ontmoeting. Amare wordt een huis voor heel Den Haag en gaat in het weekend van 19 november open met een aangepaste programmering vanwege de verscherpte coronamaatregelen.


Mini-documentaire: Amare, de Geliefde van de Stad

Voorafgaand aan de live verbinding met het Spuiplein, zendt TV West de mini-documentaire ‘Amare, de Geliefde van de Stad’ uit. In deze documentaire, gemaakt door programmamaker Erik Kooyman, zien we wat Amare voor de stad Den Haag gaat betekenen en wie haar bewoners zijn. We kijken hierin onder meer mee bij repetities van Het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. Daarnaast geeft directeur Jan Zoet een rondleiding door het gebouw.

Het meisje en de ooievaar/Little Amal
De feestelijke openingsavond voor genodigden op vrijdagavond 19 november kan door de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. De aankomst van het internationale kunstproject Little Amal en een muzikaal en beeldend verhaal met het gebouw in een hoofdrol ‘Het meisje en de ooievaar’, op vrijdagavond op het Spuiplein gaan door, maar zonder publiek.

De uitzending van de mini-documentaire start op vrijdag 19 november om 18.45 uur en om 19.00 uur wordt live overgeschakeld naar het Spuiplein in Den Haag. Alles is te volgen via TV West en online (via de gratis Omroep West app en via de livestream op deze website.

Op zaterdag 20 november is in het programma ‘Westdoc’ op TV West zowel de documentaire als de live uitzending van vrijdagavond in herhaling te zien (elk uur vanaf 17.00 uur). Online zijn beiden on demand terug te kijken. De links naar deze uitzendingen volgen later op deze pagina.


Promotional content

Hierboven zie je een foto van Little Amal

(fotocredits: Justin Sutcliffe)