Volg de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep West

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen besteedt Omroep West veel aandacht aan de verkiezingen in de regio en in het bijzonder aan die van Den Haag. Zo zijn er meerdere dagen waarop een specifiek gemeente centraal staat in de uitzendingen en online. Is er een debat te zien met de lijsttrekkers van de grootste partijen in Den Haag en staat ‘Wonen in Den Haag’ centraal in twee Stadsgesprekken. In de avond van 16 maart zijn de uitslagen van alle gemeenten in het uitzendgebied van Omroep West live te volgen via alle kanalen van Omroep West.

Schilderswijk Correspondents’ Dinner

Uit gezonden op TV West en online: 12 maart

Kijk hier de uitzending terug

Een samenvatting van het Schilderswijk Correspondents Diner vanuit buurthuis Samson in de Schilderswijk. Politici van verschillende politieke partijen nemen elkaar de maat. "De bedoeling is om met veel zelfspot en humor jezelf en andere partijen op de hak te nemen", vertelt presentator Sjaak Bral over de opdracht aan de politici. We willen de mens achter de politicus laten zien bij het Correspondents’ Dinner.’ Lees hier meer.


Debat Den Haag

Uitgezonden op TV West en online: zondag 13 maart

Op zondag 13 maart is op TV West (en online) het Haags Debat te volgen met daarbij een groot aantal lijsttrekkers van de Haagse partijen. Martine Boerkamp presenteert dit debat en Lot van Bree en Maarten Brakema leiden het debat, dat in Theater Dakota wordt gevoerd. Pim Markering peilt op straat de meningen van Hagenaars over zaken die in het debat aan de orde komen.


De Dag van...

Alle kanalen, de hele dag op genoemde data

Op alle kanalen, met name Radio West, staan de verkiezingen in de onderstaande gemeenten een dag lang centraal in alle reguliere uitzendingen en online.

Woensdag 2 maart: Gouda

Donderdag 3 maart: Leiden

Vrijdag 4 maart: Westland

Maandag 7 maart: Alphen aan den Rijn

Dinsdag 8 maart: Delft

Woensdag 9 maart: Zoetermeer

Donderdag 10 maart: Krimpenerwaard

Vrijdag 11 maart: Bollenstreek

Maandag 14 maart: Den Haag

Dinsdag 15 maart: Leidschendam-Voorburg

Heb je een uitzending gemist? Je kunt alles online terugluisteren. Volg deze link, kies het programma van je keuze en zoek op de specifieke datum van jouw gemeente.

Stadsgesprekken Den Haag

Radio West en online, 14 en 15 maart van 18.00 uur tot 19.00 uur LIVE

Luister hier de uitzending van maandag 14 maart terug.

Luister hier de uitzending van dinsdag 15 maart terug. 

Lot van Bree en Tjeerd Spoor leiden een tweetal Stadsgesprekken vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag. ‘Wonen in Den Haag’ is in beide gesprekken het centrale thema, met deelthema’s als ‘nieuwbouw’, ‘leefbaarheid’ en ‘bereikbaarheid van de stad’. Deelnemers aan het stadsgesprek zijn de lijsttrekkers van de 12 grootste partijen (conform de peiling van 8 februari jl., gehouden door de gemeente Den Haag), maar ook bewoners, bewonersorganisaties en ondernemers komen ruimschoots aan het woord.


Uitslagenavond

16 maart:

  • Radio West: vanaf 20.00 uur LIVE tot de laatste uitslagen binnen zijn.
  • TV West: vanaf 20.30 uur LIVE tot de laatste uitslagen binnen zijn.
  • Omroep West app en Omroepwest.nl: doorlopend de actuele stand van zaken, inclusief de mogelijkheid de radio en televisie-uitzending live te volgen.

Op woensdag 16 maart zijn alle uitslagen van alle gemeenten in het uitzendgebied van Omroep West, waaronder Den Haag, live te volgen via alle kanalen van de omroep. Met live-verslaggevers in de hele regio en deskundigen in de studio. Het programma gaat door tot diep in de nacht tot de laatste uitslagen (meestal Den Haag) bekend zijn. Presentatie: Martine Boerkamp in de studio, waarbij Jeroen Latijnhouwers alle binnenkomende uitslagen op een rijtje zet voor het uitslagenscherm.