Radio West Concerten

Radio West Concerten 2022/2023

Studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen iedere maand op zondagmorgen een concert, van piano tot harp en van gitaar tot blazers.
Deze prachtige concerten kun je bijwonen in het spiksplinternieuwe Amare in Den Haag. De toegang is slechts EUR 7,50 en het concert begint altijd om 11.00 uur.

De volgende concerten staan voor dit seizoen nog geprogrammeerd:

Datum en uitvoerenden

Muziek

26 februari:

Piano KC

tickets

Tijdens dit concert presenteert de pianoklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. Studenten uit de Bachelor en Master spelen een selectie uit hun favoriete werken.

26 maart:

Saxofoon en Trombone KC

tickets

In deze editie presenteren de studenten uit de tromboneklas en saxofoonklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. In groepsverband laten studenten werken horen die ze speciaal voor deze gelegenheid hebben geselecteerd.

30 april:

Harp KC

tickets

In dit concert presenteren studenten uit de harpklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. In verschillende bezettingen laten ze speciaal voor deze gelegenheid geselecteerde werken horen.

21 mei:

DNOA

tickets

Dutch National Opera Academy

11 juni:

Slagwerk-Piano KC

tickets

Tijdens dit concert presenteren de studenten van de slagwerkklas een speciaal programma met werken voor slagwerk en twee vleugels.

De stukken zijn het meest gespeeld repertoire voor deze bezetting.Klassiek op West

Luister je liever thuis; dat kan ook! In Klassiek op West laat presentator Aad de Been je de week na de uitvoering het concert horen, op zondagmorgen van 7.00-9.00 uur (herhaling op zondagavond van 19.00-21.00 uur). Het tweede uur van het programma staat dan in het teken van het concert. Klassiek op West is elke zondag te beluisteren op Radio West met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieën en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid.

Meer klassieke muziek bij Omroep West
Residentie Orkest concerten

Elke laatste zondag van de maand zendt TV West om 10.00 uur en om 11.00 uur een prachtig concert uit van het Residentie Orkest. Na uitzending is het concert nog tijdelijk terug te kijken via deze pagina. Op die pagina lees je ook welke stukken er worden uitgevoerd.