De RijnlandRoute is een enorm infrastructureel project van de provincie Zuid-Holland om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Holland Rijnland te vergroten en daarmee het gebied ook economisch te versterken.

Elk kwartaal geeft Johan Overdevest ons een kijkje achter de schermen en laat zien wat er bij de aanleg van zo’n groot project bij komt kijken. Van ontwerpers tot buurtbewoners, van landschapsarchitecten tot betonvlechters en van tunnelboorders tot archeologen.

Drie projecten

De Rijnlandroute bestaat uit drie projecten:

1. De aanleg van de nieuwe provinciale weg N434 tussen de A4 en de A44, met een tunnel van tweeënhalve kilometer en een deels verdiepte ligging. Ook delen van de A4 en A44 worden aangepast.

2. De Ir. G. Tjalmaweg (N206) bij Valkenburg wordt verbreed en deels verdiept aangelegd. Ook komt er een snelfietspad tussen Katwijk en Leiden.

3. De Europaweg bij Leiden wordt verbreed en de Lammebrug wordt vervangen door een bredere en hogere brug. Ook het Lammenschansplein wordt opnieuw ingericht, net als de fietspaden.

Eerstkomende uitzending: 27 mei

In deze uitzending:

De snelfietsroute tussen Leiden en Katwijk wordt geasfalteerd. Dat zijn werkzaamheden waar we allemaal wel eens voorbij rijden, maar hoe gaat het in z'n werk? En Johan gaat op pad met een ecoloog die het gebied rond de Europaweg in Leiden in kaart brengt. Voordat de werkzaamheden daar kunnen beginnen is namelijk onder meer een natuurvergunning nodig.

Bekijk hier alle afleveringen van 'De Rijnlandroute'.

Meer informatie over de geschiedenis van de RijnlandRoute, de projecten en het laatste nieuws vind je op www.rijnlandroute.nl