Intocht en rijtoer Sinterklaas Den Haag LIVE

Op TV West, Radio West en online


Zaterdag 18 november zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. Via TV West, Radio West en online via app en web is alles LIVE te volgen. Nadat de Sint in de haven is ontvangen, wordt de gehele rijtoer door de straten van Den Haag ook in beeld gebracht tot het einde van de middag.


Tijden uitzendingen TV West en online (website en app)

LIVE Intocht Sinterklaas in Scheveningen: 11.00-11.45 uur

LIVE Rijtoer door Den Haag: 12.30-17.00 uur

Op Radio West hoor je van 7.00 uur in de ochtend tot 13.00 uur in de middag in de programma's Mogguh Weekend!, UIT! en Broodje Bral hoe het er op zee en in Schevingen uitziet. Komt de Sint op tijd aan? Je hoort het op Radio West, waar presentatoren Mirjam, Rogier en Sjaak geregeld in de uitzending live schakelen met verslaggevers Curt en Pim ter plekke.

Op zaterdag 25 november is de samenvatting van de intocht en rijtoer te zien op TV West en online, vanaf 17.00 uur.


Volg waar Sinterklaas is langs de route

Voor alle kinderen en ouders die tijdens de rijtoer staan te wachten op Sinterklaas: via de Omroep West app kun je precies volgen waar Sint op dat moment is. Hierdoor weet je dus hoe lang er nog gewacht moet worden tot hij bij jou langskomt. De gratis Omroep West app is hier te downloaden.


Registratie intocht en rijtoer

Voordat de Sint in de haven aankomt, worden alle kinderen getrakteerd op een optreden van Titus en Fien. Dat wordt een feestje!

In de haven van Scheveningen worden de Sint en zijn Pieten niet alleen verwelkomd door heel veel kinderen uit de regio, maar ook door presentator Fred Zuiderwijk. Natuurlijk wordt de sint officieel ontvangen door burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, samen met de Spaanse ambassadeur Consuelo Femenía Guardiola.


Na de ontvangst in de haven begint de Goedheiligman aan zijn traditionele rijtoer door de straten van Den Haag. Ook die toer is LIVE via TV West en online te volgen. Maar liefst vijf uur lang zie je alle blije kinderen langs de route die Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Sinterklaas rijdt ook -net als vorig jaar- weer een stuk van de route met de tram.

Het belooft weer een groot spektakel te worden met muziekkorpsen en allerlei versierde wagens. Verslaggevers Curt Fortin en Pim Markering laten de kijker alles zien. De intocht en rijtoer worden van commentaar voorzien door verslaggever Erik Kooijman.