Help jij ook mee?

Actieweek Sintvoorieder1


Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.
Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen. Radio West, Den Haag FM, Sleutelstad (de lokale omroep van Leiden en omstreken), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn en omstreken) en de lokale omroep van de Bollenstreek Bo samen actie om in totaal 20.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau zouden krijgen.

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november staan de radiozenders van genoemde omroepen daarom helemaal in het teken van de actieweek Sint Voor Ieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 20.000 cadeaus in te zamelen!


Hoe kun je jouw cadeau doneren?

Help jij mee om dat getal van 20.000 cadeaus te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van EUR 25 is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 ze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die ze gaan krijgen.

Op verschillende locaties in de regio kan worden gedoneerd:


Den Haag en omgeving

Den Haag FM en Radio West voeren actie door middel van een gezamenlijke uitzending vanuit onze tijdelijke studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag (Spui 68, naast het stadhuis). Je vindt de studio aan de voorzijde op de begane grond.

Hier kan iedereen tijdens de actieweek van maandag 14 november t/m vrijdag 18 november een cadeau doneren tussen 6.00 uur 's morgens en 19.00 uur 's avonds.

Op het televisiekanaal van Den Haag FM is de hele dag van 6.00-19.00 uur de radiouitzending ook als kijk-radio te volgen. Op TV West is dat tussen 12.00-14.00 uur. Meer informatie over de actie is ook te lezen op de website van Den Haag FM.


Leiden en omgeving

Sleutelstad, de lokale omroep van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude is dé aangewezen plek om je cadeau te doneren als je in de omgeving van Leiden woont. Iedereen kan tijdens de actieweek langskomen in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. De studio is die dagen geopend van 8.00-18.00 uur. Meer informatie over de actie bij Sleutelstad is hier te lezen.


Alphen aan den Rijn en omgeving

Studio Alphen, de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam voert vijf dagen lang actie en heeft op meerdere locaties donatiepunten. De omroep doet dit in samenwerking met de omroepen Bo, Sleutelstad, Den Haag FM en Radio West.

Iedereen kan van maandag 14 november t/m vrijdag 18 november een cadeau komen doneren op een van de volgende locaties:

  • Bibliotheek Alphen Centrum: Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn
  • Bibliotheek Boskoop: Raadhuisplein 3 in Boskoop
  • Bibliotheek Hazerswoude-Dorp: Pieter de Hooghstraat 3 in Hazerswoude-Dorp
  • Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk: Joseph Haydnlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk

Je kunt je cadeau doneren tijdens de openingstijden van de bibliotheken. Meer informatie over de actie bij Studio Alphen is hier te lezen.


Bollenstreek

Bo, de lokale omroep van de Bollenstreek voert vanuit hun studio. Doneren kan tijdens de actieweek aan de Schoolstraat 2 in Noordwijk. De studio is open van 8.30-18.00 uur. Meer informatie over de actie bij Bo is hier te lezen.


Kom je ook doneren? Want ieder kind verdient een cadeau op 5 december!

Zet zelf een actie op!

Je kunt natuurlijk zelf een cadeau doneren, maar nog leuker is het om zelf een deel-actie op te zetten. Spreek je teamleden bij de sportvereniging aan, bij het koor of de volkstuin. Of bespreek het met je baas en maak er een actie in het bedrijf waar je werkt van met al je collega's! Wat is er leuker om samen met een groep mensen een doos vol cadeaus te komen doneren op een van de donatieplekken? De kans dat je nog LIVE in de uitzending komt is ook nog veel groter, dan hoort de hele regio dat jullie mee hebben gedaan aan deze actie. Zien we je snel met jouw donatie?

Cadeau checklist

De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Helaas kan hij niet van elke donatie een cadeau maken. Fietsjes, oorlogsspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, speelgoed dat duidelijk gebruikt is en kleding gerelateerd aan een specifieke maat kunnen wij helaas niet innemen. Volg onderstaande checklist om te weten of jouw donatie geschikt is als cadeau.

Inspiratie voor cadeaus

Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:

0-4 jaar: Bijtring, puzzel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, blokken, badspeelgoed, Duplo, Lego, voelboek, knutselspullen, eigen bestek, slaapdoekje, slabbetje.

4-12 jaar: Knutselspullen, tekenspullen, (strip)boek, puzzel, tijdschrift, spelletje, voetbal, springtouw, stoepkrijt, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, portemonnee, toilettas, schrijfspullen, gelpennen, sieraden, haaraccessoires.

12-18 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril.