We gaan weer terug naar de jaren '60 op Radio West!

Vanaf zaterdag 29 oktober stond Radio West weer een week lang helemaal in het teken van de roemruchte jaren '60 met Sweet Sixties!

De jaren '60 waren de jaren van verandering met flower power, hippies en minirokjes. De periode tussen 1960 en 1969 is een bijzondere tijd in de muziekgeschiedenis; de wereld maakt kennis met allerlei artiesten die inmiddels zijn uitgegroeid tot muzikale legendes en er worden platen gemaakt die tot op de dag van vandaag nog steeds veel worden gedraaid.

We gingen op Radio West een week lang terug in de tijd. Denk aan het krankzinnige concert van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964 en de moord op president John F. Kennedy in 1963. En wat dacht je van Open het Dorp in 1962 of het legendarische muziekfestival Woodstock in 1969. Vanaf zaterdag 29 oktober ging Radio West een week terug naar de jaren zestig. Zeven dagen lang was alleen maar muziek te horen uit dat decennium en op vrijdag 4 november werd de week in stijl afgesloten met de meest aangevraagde hits in de Sweet Sixties Top 60. De presentatoren van Radio West haalden veel herinneringen op en ook de prijzen in de Westweter ademden de sfeer uit van de zestiger jaren. De hoofdprijs die week bestond uit een jukebox met de uitstraling van toen, maar met de techniek van nu. Je kunt deze dus ook gewoon aansturen met je telefoon bijvoorbeeld.

Marjolein en Patrick waren helemaal in de stemming!

Sweet Sixties Top 60

Vanaf maandag 24 oktober kon je stemmen op jouw lievelingsplaten uit de jaren '60. De platen met de meeste stemmen kwamen in de lijst en vormen de Sweet Sixties Top 60. Die lijst is op vrijdag 4 november helemaal te horen geweest tussen 14.00-19.00 uur bij Marjolein en Melle in Muziek aan Zee en West Komt Thuis.

Om daarvoor alvast in de stemming te komen, hoorde je die vrijdag in Menno in de Middag -die dag gepresenteerd door Ronald van der Geer- alleen maar platen die deze Top 60 net niet hebben gehaald (de zogenaamde ‘Bubbling Under’ platen) tussen 12.00-14.00 uur.

Je vindt onder dit bericht de hele lijst van de Sweet Sixties Top 60! Wat is het weer een heerlijke lijst!

Vergeet niet de Spotify playlist van dit jaar in jouw Spotify lijstje te zetten, dan kun je ook op latere momenten genieten van de parels uit de jaren zestig.

Voor iedereen die heeft gestemd en geluisterd: bedankt!

Luister hierboven naar de Spotify playlist van de Sweet Sixties Top 60 van 2022. Klik op het logo en je gaat direct naar de playlist op Spotify.