Scheepstoeter luidt weer op Houtrust: Scheveningen boekt eerste overwinning van 2023

DEN HAAG - Met een 2-0 overwinning op FC Lisse boekte Scheveningen de eerste overwinning van 2023. Het zorgt voor belangrijke punten in de degradatiestrijd, weet ook verdediger Kevin Gómez-Niëto. 'Als we allemaal het niveau van vandaag halen, dan komende belangrijke punten vanzelf.'
De scheepstoeter die altijd te horen is na een doelpunt op Houtrust begon roestig te worden. De Schollekoppen scoren dit seizoen maar moeizaam. Daar was zaterdagmiddag weinig van te merken. Binnen zeven minuten viel er al een doelpunt voor de thuisploeg en klonk het bekende geluid weer, een corner vanaf links werd binnengekopt door Gómez-Niëto.
Even later schalde het geluid van de hoorn opnieuw over de badplaats. Lex Immers zag de doelman van Lisse ver voor zijn doel staan en schoot vanaf ongeveer de middellijn de 2-0 tegen de touwen. Binnen het kwartier een welkome voorsprong voor Scheveningen die tot het eind van de wedstrijd stand hield.

'Overwinning hard nodig'

Doelpuntenmaker Spakenburg was na afloop opgelucht. ‘Deze overwinning was heel erg nodig. Vooral de eerste helft was goed. We hebben kracht getoond. De tweede helft was minder, maar we hebben weinig weggegeven.’
Het staat verdedigend al langer goed bij de Scheveningers, alleen aan doelpunten schortte het. ‘Je ziet dat we het wel kunnen', vertelt Gómez-Niëto na afloop. 'Al onze corners waren vandaag gevaarlijk en daar ging er gelukkig eentje van in.’