Amateurvoetbal: Quick Boys verliest kraker, Rijnsburgse Boys niet langs tien man Spakenburg

Enzo Stroo scoort voor FC Lisse tegen HHC Hardenberg
Enzo Stroo scoort voor FC Lisse tegen HHC Hardenberg © Orange Pictures
REGIO - Het mocht dan wel stervenskoud zijn, het voetbal in de tweede en derde divisie was zaterdagmiddag om warm van te worden. Niet alleen boekte Ter Leede een monsterzege op bezoek bij ASWH. Ook VV Noordwijk stapte met drie punten op zak van het veld. IJsselmeervogels werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Quick Boys heeft geen punten overgehouden aan de topper van de week tegen AFC.

Tweede divisie

FC Lisse - HHC Hardenberg:
FC Lisse heeft een punt gepakt tegen HHC Hardenberg. De nummer 2 van de ranglijst kwam na defensief geschutter bij de thuisploeg op voorsprong, maar op knappe wijze draaiden de Lissenaren de wedstrijd om. Toon Zwetsloot en Enzo Stroo waren verantwoordelijk voor de 2-1 ruststand.
Na rust was het opnieuw Matthijs Hardijk die Lisse-doelman Erik Cummins verschalkte, waardoor de punten op Sportpark ter Specke werden gedeeld. FC Lisse staat met zestien punten uit vijftien wedstrijden op de dertiende plaats staat.
Scoreverloop: 2-2 (2-1)
  • 0-1 Matthijs Hardijk
  • 1-1 Toon Zwetsloot
  • 2-1 Enzo Stroo
  • 2-2 Matthijs Hardijk
SVV Scheveningen - De Treffers:
SVV Scheveningen heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Treffers. Tot aan de openingstreffer vanaf de stip was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van John Blok, die in de eerste helft een rode kaart kreeg getoond.
Gavin Vlijter maakte na rust de tweede Groesbeekse treffer, waardoor de wedstrijd was gespeeld. Diep in blessuretijd redde invaller David Kappel nog wel de eer voor de thuisploeg. 'De Schollekoppen' scoorden dit seizoen slechts twaalf doelpunten, wat betekent dat Scheveningen op de vijftiende plaats staat.
Scoreverloop: 1-2 (0-1)
  • 0-1 Jordy Thomassen (strafschop)
  • 0-2 Gavin Vlijter
  • 1-2 David Kappel
VV Noordwijk - VV IJsselmeervogels:
VV Noordwijk heeft geen fout gemaakt tegen het slecht presterende VV IJsselmeervogels. Op De Duinwetering werden 'de Vogels' uit Spakenburg met 2-0 verslagen.
Emiel Wendt schoot zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong, waarna Teun Zethof de score nog voor rust verdubbelde. Het is de zevende zege van het seizoen voor VV Noordwijk, dat na vijftien wedstrijden op een keurige zevende plaats staat.
Scoreverloop: 2-0 (2-0)
  • 1-0 Emiel Wendt
  • 2-0 Teun Zethof
Kozakken Boys - VV Katwijk:
VV Katwijk heeft zich laten verrassen door Kozakken Boys. In 2018 was de wedstrijd nog het directe kampioensduel en eindigde het in 0-0, maar zaterdagmiddag werd er wel gescoord op Sportpark de Zwaaier.
Tim Freriks schoot zijn ploeg nog terug in de wedstrijd. Maar toen VV Katwijk richting het einde van de wedstrijd aandrong, viel in de tegenstoot de beslissing. 'De Kattukkers' zakken naar de zesde plaats.
Scoreverloop: 3-1 (2-1)
  • 1-0 Gwaeron Stout
  • 2-0 Kevin Vermeulen
  • 2-1 Tim Freriks
  • 3-1 Lowie van Zundert
SV Spakenburg - Rijnsburgse Boys:
Het is Rijnsburgse Boys niet gelukt om te winnen van tien blauw-witte Spakenburgers. Vincent Volkert kreeg na amper twintig minuten een rode kaart, waardoor niets Rijnsburgse doelpunten nog in de weg leek te staan.
Furhgill Zeldenrust zette 'de Uien' pas na zeventig minuten op voorsprong in een voor de Rijnsburgers toch nog lastige wedstrijd. Diep in blessuretijd kreeg het nog de deksel op de spreekwoordelijke neus. Robin Eindhoven kopte de 1-1 binnen. Rijnsburgse Boys mag zich na vijftien wedstrijden de nummer vijf van de tweede divisie noemen.
Scoreverloop: 1-1 (0-0)
  • 0-1 Furhgill Zeldenrust
  • 1-1 Robin Eindhoven
Quick Boys - AFC:
Quick Boys heeft de topper van de week niet gewonnen. Op eigen veld kreeg Quick Boys, dat vierde staat, koploper AFC op bezoek. Ondanks dat de ploeg van Edwin Grünholz wel op voorsprong kwam, werd met 3-1 verloren.
De nederlaag heeft geen gevolgen voor de ranglijst. Na vijftien wedstrijden staat Quick Boys nog altijd vierde. Volgende week treft Quick Boys opnieuw een topploeg, als het op bezoek gaat bij De Treffers, dat de nummer twee van de ranglijst is.

ASWH - Ter Leede:
Ter Leede heeft een monsterzege geboekt op ASWH, dat een jaar geleden nog op het hoogste amateurniveau actief was. In Hendrik-Ido-Ambacht scoorden de Sassenheimers zes keer.
Rowdy van der Putten was met een hattrick de grote man bij Ter Leede. Niet alleen was hij verantwoordelijk voor de openingstreffer. Ook de 0-5 en 1-6 kwamen op zijn naam. Samuel van der Velden redde met een streep in de kruising nog de eer voor de thuisploeg. Ter Leede doet goede zaken op de ranglijst en klimt naar de elfde plaats.
Barendrecht - FC Rijnvogels:
FC Rijnvogels heeft de punten gedeeld met Barendrecht. Anness Serghini knalde de thuisploeg voor rust verdiend op voorsprong, maar doordat Rijnvogels na rust langszij kwam, staan de gepromoveerde 'Koltuinbewoners' na vijftien wedstrijden op een puike derde plaats in de derde divisie.
Scoreverloop: 1-1 (1-0)
  • 1-0 Anness Serghini
  • 1-1 Onbekend
  • VVOG - DOVO: 4-1
  • HSV Hoek - VV Staphorst: 1-2
  • GVVV - DVS '33 Ermelo: 3-2
  • Excelsior '31 - SV Urk: 1-4
  • SteDoCo - RKAV Volendam: 2-1