Sportnieuws | Barney terug in top 32 van de wereld

Van Barneveld tijdens de Grand Slam of Darts
Van Barneveld tijdens de Grand Slam of Darts © ANP
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Barney terug in top 32 van de wereld

Als maandag de nieuwe wereldranglijst bij darts wordt opgemaakt, dan staat Raymond van Barneveld op de 32ste plaats. De Hagenaar stond in 2019 voor het laatst zo hoog op mondiale ranking. Doordat hij bij de beste 32 darters van de wereld behoort, mag hij bij het WK komende maand een ronde overslaan.

Van Duijvenbode uitgeschakeld op Players Championship Finals

Dirk van Duijvenbode is uitgeschakeld op de Players Championship Finals. In de kwartfinale verloor de darter uit 's-Gravenzande met 10-3 van de Engelsman Rob Cross.

Handbalvrouwen van Velo winnen, verlies voor Quintus

De handbaldames van Venéco/Velo hebben bij de hervatting van de eredivisie ruim gewonnen van hekkensluiter BFC. In Wateringen werd het 37-18.
Competitiegenoot Quintus ging op bezoek in 't Veld bij VZV nipt onderuit: 25-24. De score bleef de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Velo en Quintus hebben in de eredivisie beide acht punten. Daarmee staan ze in de middenmoot. Volgende week staat de derby Quintus - Velo op het programma.

Van Duivenbode bereikt kwartfinale Players Championship Finals

Dirk van Duijvenbode heeft de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt. Dit deed de darter uit 's-Gravenzande met het hoogste gemiddelde dat ooit op het toernooi gegooid is. De Westlander noteerde gooide in zijn partij tegen Ryan Searle gemiddeld 112.05. Het was genoeg voor een 10-9 overwinning.
Zondag speelt Van Duijvenbode tegen Rob Cross voor een plek bij de laatste vier.

HIJS Hokij en Zoetermeer verliezen in BeNe League

De ijshockeyteams van Hijs Hokij en Zoetermeer Panters hebben zaterdagavond hun wedstrijden in de BeNe League verloren. Rivaal Heerenveen was in Friesland na overtime met 3-2 te sterk voor de club uit Den Haag. In eigen huis ging Zoetermeer met 3-9 onderuit tegen koploper Luik Bulldogs.
Den Haag blijft derde in de competitie. Zoetermeer staat onderaan.
Scoreverloop Heerenveen - Hijs Hokij: 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Goals Hijs: Van Oeveren, Mellisant
Scoreverloop Zoetermeer Panters - Luik Bulldogs: 3-9 (0-2, 2-4, 1-3)
Goals Zoetermeer: Tjin-a-Ton, Turpijn, Van Ulsen

Fortuna speelt in topper korballeague gelijk

Fortuna Delta Logistiek uit Delft heeft de korfbaltopper tegen PKC uit Papendrecht gelijkgespeeld. Het werd 17-17. Daan Preuninger was met zes schoten de grote man bij Fortuna.
Door het gelijke spel blijft PKC koploper. Fortuna staat na drie wedstrijden op de derde plaats.

ZZ Leiden wint dankzij storing schotklok op reglementaire wijze met 0-20

Een wel erg merkwaardige overwinning voor de basketballers van ZZ Leiden zaterdagmiddag. Door technische problemen met de schotklok, won de ploeg uit Leiden met 0-20 van Apollo. Door de storing kon de wedstrijd niet van start gaan, wat resulteerde in een 0-20 reglementaire overwinning voor ZZ Leiden. De ploeg uit de Sleutelstad heeft in de Dutch Basketball League evenveel punten als koploper Den Bosch, maar een wedstrijd meer gespeeld.
Wel plaatst de club een kanttekening. Hoewel formeel de overwinning naar Leiden gaat, werd vorig seizoen bij een soortgelijk geval een wedstrijd overgespeeld.

Van Duijvenbode bereikt laatste zestien Players Championship Finals

Darter Dirk van Duijvenbode heeft zaterdagmiddag met een knappe 6-1 overwinning op Daryl Gurney de laatste zestien bereikt op de Players Championship Finals in het Engelse Minehead. Gurney is de nummer 25 van de wereld. Van Duijvenbode staat veertiende op de wereldranglijst.
De pijlengooier uit ’s-Gravenzande kwam al snel op een 5-0 voorsprong. Gurney redde bij die stand de eer door een leg te pakken. Daarna gooide Aubergenius de wedstrijd uit.
Raymond van Barneveld werd in de eerste ronde van de Players Championship Finals uitgeschakeld. De Hagenaar verloor met 6-4 van de Belg Kim Huybrechts.
Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © ANP

Fans in Haagse Marktweg teleurgesteld na gelijkspel Oranje

Tientallen Oranjefans kwamen samen op de Marktweg in Den Haag om met elkaar naar het duel met Ecuador te kijken. De 1-1 voelde als een teleurstelling. 'Ik had gehoopt op een overwinning met ruime cijfers. Er is nu een feest, maar dat is minder leuk doordat het geen drie punten zijn. Het blijft spannend en we hopen nu dat we de volgende partij winnen. De wedstrijden zijn leuk, maar het belangrijkste is dat we samen zijn met alle mensen uit de wijk en straat’, aldus Danny van dijk, mede-initiatiefnemer van de Oranjestraat.
Toch is er nog altijd vertrouwen in Den Haag. 'Ik blijf positief en hoop dat we nu de volgende wedstrijden gaan winnen. Het ultieme doel is nog steeds om wereldkampioen te worden. Ondanks het gelijkspel was het hier weer een groot feest in de straat’, eindigt de Haagse Miquel.
'Ik ben teleurgesteld. De volgende wedstrijd gaat spannend worden. Nu moeten de spelers ervoor gaan en alles geven. Het worden spannende dagen’, voegt Wesley toe.

Bekijk Louis' Lounge aflevering 4

Presentatoren Jim van der Deijl en Herman Nanninga brengen op maandag, woensdag en vrijdag het laatste WK-nieuws uit de regio in Louis' Lounge. In deze aflevering is verslaggever Owen O'Brien live op de Marktweg tijdens Nederland - Ecuador. Daarnaast gaan we op bezoek bij een Leidenaar die fan is van de Duitse spits Niclas Füllkrug.
Louis' Lounge afl. 4 | Verslaggever Owen live in dé Oranjestraat van NL en op bezoek bij een fan van de spits van Duitsland

Geert Wilders bezoekt Oranjestraat

Geert Wilders heeft vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd van het Nederlands elftal een bezoek gebracht aan de Marktweg in Den Haag. Deze straat staat bekend als de Oranjestraat.
Ook kreeg hij een rondleiding van iniatiefnemer Danny van Dijk een rondleiding door de straat en ging hij met meerdere buurtbewoners op de foto.
In verband met zijn veiligheid kon Wilders de wedstrijd van het Nederlands team niet in de Haagse straat bekijken en vertrok de politicus al voor de aftrap van het WK-duel.

Van Leeuwen jaar langer bij VVSB

Wilfred van Leeuwen is ook komend seizoen trainer van VVSB. De Hagenaar is bezig aan zijn tweede periode bij de Noordwijkerhouters. Tijdens zijn eerste tijdperk haalde hij met de club de halve finale van de KNVB-beker.
Halverwege vorig seizoen werd Van Leeuwen teruggehaald bij 'Bavo'. De ploeg stond op een degradatieplek. Vakkundig loodste Van Leeuwen zijn ploeg in veilige haven. Momenteel staat VVSB tweede in de derde divisie.

Bertens in dienst van KNLTB als coach tennissters

Kiki Bertens treedt als coach in dienst van de tennisbond KNLTB. De voormalig nummer 4 van de wereld uit Wateringen gaat zich bij de bond bezighouden met de ontwikkeling van het vrouwentennis.
De dertig jaar oude Bertens gaat meetrainen, speelsters op locatie bezoeken en een aantal weken per jaar met tennissters mee naar toernooien. Bovendien wordt ze officieel de assistent van captain Elise Tamaëla bij het Billie Jean King Cup-team. Tijdens de laatste ontmoeting met Frankrijk reisde ze al als assistent mee met de Nederlandse ploeg.

Plat pakt voor zesde keer wereldtitel paratriatlon

Jetze Plat uit Vrouwenakker is voor de zesde keer in zijn carrière wereldkampioen paratriatlon geworden. De 31-jarige paralympiër troefde in Abu Dhabi de Oostenrijker Florian Brungraber en landgenoot Geert Schipper af, die respectievelijk zilver en brons pakten.
Het waren pittige omstandigheden in de Yas Marina-haven, waar de temperatuur vroeg in de ochtend al de 27 graden aantikte. De watertemperatuur lag boven de 28 graden, maar Plat had daar weinig moeite mee.
Jetze Plat
Jetze Plat © ANP

Louis' Lounge aflevering drie

Presentatoren Jim van der Deijl en Herman Nanninga brengen op maandag, woensdag en vrijdag het laatste WK-nieuws uit de regio in Louis' Lounge. In deze aflevering vraagt verslaggever Pim Markering aan Leidenaren hoever Oranje in het toernooi komt, laat ESPN-journalist Rick de Kok vanuit Qatar weten hoe het WK-gevoel daar is en vertelt Bas Muijs alles over Ecuador, de komende tegenstander van Nederland.
Louis' Lounge afl. 3 | Verslaggever Pim in Leiden en ALLES over Ecuador

Martijn Lagendijk nieuwe trainer Rijnsburgse Boys

De opvolger van Henk Wisman bij Rijnsburgse Boys is bekend. Vanaf komende zomer is Martijn Lagendijk de trainer van 'De Uien'. Hij tekent voor één jaar, met de optie voor nog een jaar. De 42-jarige trainer is momenteel werkzaam bij SV Hillegom. Eerder stond Lagendijk voor de groep bij Teylingen en liep hij een jaar stage bij Rijnsburg.
'Als er een trein als Rijnsburgse Boys voorbij komt, kun je die niet voorbij laten gaan', zegt de nieuwe hoofdtrainer van de tweededvisionist in een reactie. 'Ik ben niet iemand die snel van club wisselt en maak graag af waar ik mee ben begonnen, maar deze kans moet ik pakken. Dat begrijpt mijn huidige club Hillegom ook.'

Mazraoui haakt na een uur geblesseerd af tijdens Marokko - Kroatië

Noussair Mazraoui landde tijdens de wedstrijd Marokko - Kroatië vervelend op zijn heup na een snoekduik. De verdediger uit Alphen aan den Rijn bleef met een van pijn vertrokken gezicht liggen. Per oranje brancard werd hij vervolgens naar de kant gedragen. Attiat-Allal, van Wydad Casablanca was na een uur spelen zijn vervanger. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Zeilster Bouwmeester pakt brons op EK

Marit Bouwmeester heeft brons gepakt op het EK in de llca 6-klasse. De 34-jarige Voorburgse keerde vorige maand tijdens het WK terug op het strijdtoneel nadat zij was bevallen van een dochter. Ze had nog kans op zilver, maar zakte vandaag één plek terug naar de 3e plaats. De Europese titel ging met 44 punten naar Agata Barwinska uit Polen, het zilver was voor de Zwitserse Maud Jayet.

Oranjefeest in Haagse Dammasstraat

In de Haagse Dammasstraat hebben tientallen oranjesupporters gekeken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK. Lange tijd was er weinig te juichen, tot de openingstreffer tegen Senegal in de 84ste minuut eindelijk toch nog viel.
'Dit is echt top. De sfeer was top. Er hebben hier tientallen mensen uit de buurt samen naar de wedstrijd gekeken. Vooral in deze straat is het belangrijk dat we dit samen georganiseerd hebben', aldus organisator Mike Toet na het laatste fluitsignaal.
'Geweldig dit. Beter kan niet. Ik had gedacht dat het iets makkelijker zou gaan, maar dat de doelpunten uiteindelijk in het laatste kwartier vallen is helemaal fantastisch. Dit is een heerlijk begin', aldus de 20-jarige Chicco van de Luijtgaarden.

Oranje opent WK met zege op Senegal (2-0) door twee late treffers

Het Nederlands elftal is met een overwinning op Senegal begonnen aan het WK voetbal in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal maakte in het Al Thumama-stadion geen grootse indruk, maar won door twee late treffers wel: 2-0. Nathan Aké uit Den Haag kwam de hele wedstrijd in actie, terwijl Memphis Depay (Moordrecht) als invaller binnen de lijnen kwam. Stefan de Vrij uit Ouderkerk aan den IJssel zat de hele wedstrijd op de bank.
Op aangeven van Frenkie de Jong kopte Cody Gakpo de bal in de 84e minuut in het doel. De PSV'er kwam met zijn hoofd veel hoger dan de vuisten van keeper Édouard Mendy. Ver in blessuretijd zorgde invaller Davy Klaassen voor de 2-0. De Ajacied reageerde attent toen Mendy de bal losliet na een schot van Memphis Depay.
Blijdschap na de openingstreffer van Cody Gakpo
Blijdschap na de openingstreffer van Cody Gakpo © ANP
Het Nederlands elftal wist weinig te creëren tegen Senegal en speelde bij momenten slordig. Aan de andere kant werden ook weinig kansen weggegeven. De debuterende doelman Andries Noppert moest enkele keren in actie komen.
Oranje vervolgt de groepsfase vrijdag met een wedstrijd tegen Ecuador, dat zondag Qatar met 2-0 versloeg. Volgende week dinsdag sluit het Nederlands elftal de poulefase af tegen het gastland. De nummers 1 en 2 gaan naar de achtste finales.

OneLove-band, Haagse WK-hit en wedstrijdspanning in tweede aflevering Louis'Lounge

Presentatoren Jim van der Deijl en Herman Nanninga brengen op maandag, woensdag en vrijdag het laatste WK-nieuws in Louis'Lounge . In deze tweede aflevering peilt verslaggever Pim Markering de stemming tijdens Nederland - Senegal in Leiden. Daarnaast wordt ook de WK-hit van de Haagse zanger Chicco besproken, evenals het gedoe om de OneLove-band.
Louis' Lounge afl. 2 | OneLove-band, Haagse WK-hit van Chicco

Mourad Mghizrat stopt aan het einde van het seizoen bij Quick Boys

Aan het einde van het seizoen stopt Mourad Mghizrat als assistent-trainer van Quick Boys. Dat meldt de club uit Katwijk. Hij stond drie seizoenen aan de zijde van hoofdtrainer Edwin Grünholz. Ook Grünholz stopt aan het einde van het seizoen.
Delano a Cohen wordt zijn opvolger. De oud-speler van Quick Boys word de assistent van de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorde volgend seizoen.
Mourad Mghizrat
Mourad Mghizrat © Orange Pictures

ADO Vrouwen proeven eindelijk weer het zoet van een overwinning

De damestak van ADO Den Haag heeft met 0-3 gewonnen op bezoek bij PEC Zwolle. Al na zeven minuten viel de 0-1 via Nikki IJzerman. Toen Ilse Kemper vervolgens een rode prent pakte namens 'de Blauwvingers', was de wedstrijd beslist. De PEC-speelster trok de doorgebroken Liz Rijsbergen naar het gras. Daniëlle Noordermeer schoot uit de daaropvolgende vrije trap de bal op de lat. Vlak voor rust verdubbelde ze de marge door hard raak te schieten in de linkerhoek.
In het tweede bedrijf haalde ADO de voet iets van het gaspedaal, maar kwam het toch nog één keer tot scoren. Het was debutant Louise van Oosten die op fraaie wijze doel trof. Zodoende boekt de ploeg van trainer Sjaak Polak na vier wedstrijden op rij zonder overwinning, weer een zege.