Topdrukte bij kappers: 'Mensen zijn bang dat we weer dicht moeten'

© Omroep West
REGIO - De dreigende lockdown zorgt voor topdrukte bij kappers in de regio. Menigeen herinnert zich nog de onhandelbare, veel te grote bos haar of de uitgroei tijdens de vorige lockdown en wil dat natuurlijk zien te voorkomen. 'De telefoon gaat de hele dag door', vertelt Astrid van der Vlist van kapsalon Lil en Zo in de Leidse binnenstad. Vrijdagavond is er een persconferentie waarin mogelijke nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Of kappers daadwerkelijk dicht moeten, is nog niet bekend.
Het zorgt in ieder geval voor een stormloop bij veel kapperszaken. 'De mensen willen allemaal hun afspraak van over twee of drie weken verzetten naar nu. Dat is eigenlijk niet mogelijk. Er komen mensen binnen die vragen: mag het nog even gauw? Het is heel hectisch', zegt de Leidse kapster terwijl ze net daarvoor telefonisch haar laatste plekje voor vrijdag weggeeft. 'Ik zou zaterdag een weekendje weggaan', vertelt Sandra Fraissinet, een andere kapster in de salon, 'maar ik ga maar werken'.
Ook kapsalon Lil en Zo in Leiden heeft het druk
Een man die in de kapperstoel zit, heeft geluk: zijn haar wordt donderdag nog even mooi in model gebracht. 'Ja, ik ben bang dat alles dicht gaat', vertelt hij. 'In ieder geval de kappers en de andere beroepen waar geen afstand kan worden gehouden', zegt hij terwijl de zijkanten van zijn haar worden opgescheerd.. 'Daarom ben ik nog even snel naar de kapper gegaan.'

Vervroegde persconferentie waarin 'alles op tafel ligt'

Het demissionaire kabinet houdt aanstaande vrijdag weer een persconferentie over de coronasituatie en eventuele nieuwe maatregelen. Dat is een week eerder dan gepland. Minister De Jonge zei na een overleg met de meest betrokken ministers dat het beeld van de pandemie aanhoudend somber en zorgelijk is.
Bij de persconferentie 'ligt alles op tafel', zegt politiek verslaggever Wilco Boom van de NOS. Hij noemt als mogelijke opties onder meer het sluiten van scholen, kappers en sportscholen.
Dit verwachten Leidenaren van de persconferentie vrijdag:
Spanning in aanloop naar vervroegde persconferentie: 'Ik hoop dat scholen open blijven'