SAMENVATTING | Ter Leede kansloos onderuit tegen koploper: 'Sparta Nijkerk was gewoon te goed'

Ter Leede stapte met een 1-5 nederlaag van het veld
Ter Leede stapte met een 1-5 nederlaag van het veld © Orange Pictures
SASSENHEIM - 'We kunnen er kort over zijn. Het heeft er vandaag geen moment ingezeten.' De nuchtere blik van Ter Leede-aanvoerder Tomas Arroyo vat het spelbeeld op Sportpark de Roodemolen kort samen. In eigen huis gingen de Sassenheimers zaterdagmiddag in de derde divisie met 1-5 ten onder tegen koploper Sparta Nijkerk. 'Het was een kansloze middag.'
Samenvatting Ter Leede - Sparta Nijkerk
'We begonnen niet eens zo heel slecht', blikt Arroyo terug op de wedstrijd. 'Maar als je zo snel een goal tegen krijgt, wordt het een lastig verhaal. Na de rode kaart gingen de koppies al hangen.'
Ter Leede-aanvoerder Tomas Arroyo na 1-5 nederlaag: 'Kansloze middag'
Ter Leede kwam tegen Sparta Nijkerk al na negen minuten op achterstand. Nadat Glim Feyo met rood naar de kleedkamer werd gestuurd en Maurice de Ruiter vanaf de stip de voorsprong verdubbelde, was de wedstrijd gespeeld.

Schade beperken

'Als je dan nog zeventig minuten moet spelen tegen de ploeg die waarschijnlijk kampioen wordt, hoop je maar één ding: de schade beperken.' Steef Roodakkers, trainer van Ter Leede, neemt zijn mannen niks kwalijk. 'We moeten reëel zijn en weten dat deze tegenstander een stuk meer kwaliteit heeft dan wij. We kunnen er beter tegen zo’n ploeg met ruime cijfers af gaan dan tegen een directe concurrent.'
Ter Leede-trainer Steef Roodakkers na 1-5 nederlaag: 'Geen wedstrijd geweest'
'We werkten ons in de tweede helft wel nog kapot', zegt Arroyo. 'We pikten zelfs nog een goaltje mee, wat alleen maar mooi is. Maar heel realistisch: het zat er vandaag niet in.'

'Sparta Nijkerk was gewoon te goed'

Ter Leede stapte uiteindelijk met een 1-5 nederlaag van het veld en blijft daardoor steken op tien punten uit acht wedstrijden. 'De afgelopen weken zagen we een stijgende lijn en vandaag hebben we verloren van een goede tegenstander', aldus Roodakkers. 'We proberen het iedere week beter te doen, maar Sparta Nijkerk was op dit moment gewoon te goed.'
Volgende week gaat de rood-gele formatie op bezoek bij VVOG, dat één punt minder heeft dan Ter Leede.

Scoreverloop Ter Leede - Sparta Nijkerk: 1-5 (0-3)

• 9. 0-1 Bakkenes
  • 22. 0-2 De Ruiter
  • 43. 0-3 Ahrens
  • 59. 0-4 Van den Brink
  • 82. 1-4 Van Stijn
  • 85. 1-5 De Ruiter