Amateurvoetbal: Quick verliest door benutte strafschop, wedstrijd VVSB afgelast

Na elf minuten spelen kreeg Quick Boys-speler Nwanko een rode kaart
Na elf minuten spelen kreeg Quick Boys-speler Nwanko een rode kaart © Orange Pictures
REGIO - Na een thriller van jewelste is de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys in 3-3 geëindigd. De gasten speelden bijna tachtig minuten met tien man en knokten zich terug na een 2-0 achterstand. De andere derby tussen Katwijk en Noordwijk werd een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Jubilaris Robbert Susan (driehonderd wedstrijden) was de gevierde man, maar haalde het eind van de wedstrijd niet, hij kreeg rood. Bekijk hier alle uitslagen en doelpuntenmakers van de regioclubs in de tweede en derde divisie.

Derde divisie zondag

Quick - Blauw Geel '38: 0-1 (0-0)
Quick en Blauw Geel '38 stevenden lang op een doelpuntloos gelijkspel af, maar acht minuten voor tijd schoot Koen van der Zanden de bezoekers op 0-1 vanaf de strafschopstip. Quick heeft daarvoor meerdere kansen gehad om de score te openen, maar slaagde er niet in om deze te benutten.
  • 0-1 van der Zanden (strafschop)
UDI'19 - VVSB: afgelast
De wedstrijd tussen UDI'19 en VVSB is afgelast. Het veld van de thuisclub werd door de KNVB afgekeurd.

Tweede divisie

Rijnsburgse Boys - Quick Boys: 3-3 (1-0)
De wedstrijd leek al snel beslist te zijn in het voordeel van de Rijnsburgers die met 1-0 en een man meer de rust ingingen. In de elfde minuut kreeg Quick Boys-speler Ogidi Nwankwo namelijk een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Assante. Maar Quick Boys knokte zich terug door onder andere twee doelpunten van invaller Sem van Duijn. Uiteindelijk eindigde de kraker in 3-3.
Katwijk - Noordwijk: 2-1 (1-0)
Een hoofdrol was er in deze derby voor Katwijk-speler Robbert Susan, die vooraf werd gehuldigd vanwege zijn driehonderd optredens voor de club.. Hij scoorde twee keer, maar moest voortijdig het veld verlaten na een opstootje met Noordwijk-speler Sander Bosma. Susan kreeg een rode kaart. De twee doelpunten waren voor Susan zijn 99ste en honderdste treffer voor de Katwijkers. Susan: 'Alles zat erop en eraan in deze derby. Gelukkig hebben we die drie punten over de streep getrokken.'