Derde divisie: FC Lisse wint bollenstreekderby van VVSB; Ter Leede in slotminuut langs Hoek

REGIO - FC Lisse heeft in de bollenstreekderby tegen VVSB aan het langste eind getrokken. In eigen huis won de ploeg van Raymond Bronkhorst met 2-1. Ook Ter Leede boekte een overwinning in de derde divisie. In de allerlaatste minuut besliste Shaquille Prijor de wedstrijd tegen Hoek door het enige doelpunt van de middag te maken.

FC Lisse - VVSB

FC Lisse heeft zich hersteld, nadat het vorige week een pak rammel kreeg van de amateurs van Ajax en met 3-0 naar huis werd gestuurd. In eigen huis verpestten de Lissenaren het debuut van VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen. De voormalig succestrainer is van stal gehaald om het vertrek van Richard Plug op te vullen.
De 2-1 eindstand stond al binnen een half uur op het scorebord. De eerste aanval van FC Lisse was direct raak. Op aangeven van Toon Zwetsloot tikte Enzo Stroo de 1-0 raak. Jeffrey Klijbroek vergrootte de score door de bal met een afstandsschot snoeihard achter doelman Thom Jonkerman te schieten. De keeper heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord.
Obi Onyeike bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar dichterbij kwam VVSB niet. De ploeg uit Noordwijkerhout bivakkeert nog altijd in de gevarenzone van de derde divisie.

Scoreverloop: 2-1

• 1-0 Stroo
  • 2-0 Klijbroek
  • 2-1 Onyeike

Hoek - Ter Leede

Middenmoter Ter Leede trof met HSV Hoek een tegenstander die het op papier kon hebben. Na twee gelijke spelen was het voor de ploeg van Steef Roodakkers tijd voor de vijfde overwinning van het seizoen.
Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen zoals deze begon. Toen Ter Leede-doelman Mark de Vries na een uur met rood van het veld werd gestuurd, leek een punt voor de ploeg uit de Bollenstreek het maximaal haalbare.
Een minuut voor tijd viel de treffer alsnog aan Sassenheimse zijde. Shaquille Prijor schoot de enige treffer van de middag tegen de touwen, waardoor het feest losbarstte bij de rood-gelen.

Scoreverloop: 0-1