Lichaam van vermiste Jim (26) is gevonden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DELFT - De 26-jarige Jim uit Delft is bijna twee weken vermist en zijn familie en de politie maken zich grote zorgen om hem. Ook in Team West doet de politie de oproep om naar hem uit te kijken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Het lichaam van Jim is op zondag 12 februari gevonden in het water langs de Vrijenbansekade en de Oostsingel in Delft. Er is geen sprake van een misdrijf.
De 26-jarige man woont vrijwillig onder begeleiding in ggz-instelling St. Joris in Delft. 'Het ging de laatste tijd heel erg goed met hem. Familie en vrienden omschrijven hem als een lieve man, altijd vrolijk en geïnteresseerd in anderen', zegt een politiewoordvoerder. 'Hij is nooit eerder weggelopen en het is helemaal niks voor hem om niets meer te laten horen. Wat er ook gebeurd, hij heeft altijd contact met zijn moeder.'
Jim heeft op donderdag 12 januari nog een bezoek gebracht aan zijn moeder in Naaldwijk. Daarna is hij terug naar huis in Delft gegaan en mogelijk is hij daar tussen 20.30 en 21.30 uur vertrokken. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van hem. Het is heel moeilijk om Jim te lokaliseren, want zijn telefoon en bankpassen zijn in zijn kamer achtergebleven.

Meerdere zoektochten

De recherche doet onderzoek naar de vermissing en heeft meerdere plekken bezocht waar Jim vaak komt. Afgelopen zondag is samen met het Veteranen Search Team een grote zoekactie gehouden in recreatiegebied Delftse Hout, ook een bekende plek voor Jim. Dat heeft tot nu toe niks opgeleverd.