In Nederland zijn we op dit moment bezit met de energietransitie. De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Duurzame groene energie kennen we nu al vanuit zon, wind, biomassa en water. Het doel van de transitie is om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050 in Nederland, die dan voor 100% bestaat uit groene energie. De overheid en het bedrijfsleven zijn al vollop bezig met de energietransitie, maar ook burgers kunnen meedoen.

 

Via deze website en de serie 'Dit doe ik, wat doe jij?' op TV West en TV Rijnmond willen we jou mee laten doen aan de energietransitie. Meld je aan als je zelf iets onderneemt op dit gebied. Denk aan zonnepanelen, een warmteboiler, een energiecollectief of je doet mee aan innovatie op het gebied van energie. Aanmelden kan door een e-mail te sturen (ditdoeik@omroepwest.nl) met een beknopte beschrijving van je project. Vergeet niet naam, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. Alleen inwoners van de provincie Zuid-Holland kunnen mee doen.

 

Wil je meer weten over energiebesparing, klik dan op onderstaande onderwerpen voor meer informatie of ga naar een energieloket bij jou in de buurt. Bekijk hier alle filmpjes die in 2017, 2018 en 2019 zijn uitgezonden.