Afgelopen woensdag 6 november was het exact 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending - vanuit zijn huis in Den Haag - ter wereld maakte. Radio West viert deze gebeurtenis met de themaweek ‘100 jaar Radio’. Op deze dag pakte de regionale zender samen met de Haagse lokale zender Den Haag FM extra groot uit met ‘Idzerda Day’. Het was een groot succes en druk bezocht.

Themaweek 100 jaar Radio
Van zaterdag 2 november t/m vrijdag 8 november besteedt Radio West de hele week veel aandacht aan het 100-jarige bestaan van radio. Zo zijn de vragen en prijzen van de spelletjes aangepast aan dit thema en zijn er diverse speciale gasten te horen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van Nederlandse radio in Studio Haagsche Bluf (op werkdagen van 18:00 - 19:00 uur).

Idzerda Day, kom een kijkje nemen in het Kurhaus
Op 6 november was de grote zaal van het Kurhaus in Scheveningen het toneel van het evenement ’Idzerda Day, 100 jaar Radio’. Bij dit evenement kon het publiek van alles leren over radio, maar er waren ook veel andere activiteiten te beleven. Zo konden de bezoekers hun eigen jingle maken, een plaat aan- en afkondigen, met weerman Huub Mizee een weerbericht maken en op de foto met bekende radiopresentatoren en artiesten.

De volgende radio legendes en artiesten waren onder andere op het evenement:
Ron Fresen, O'G3NE, Bart van Leeuwen en Bill Baker's Big Band. We stonden ook met een grote glazen studio op het event, waar Radio West en Den Haag FM een gezamenlijke uitzending maakten.

 

Dit evenement werd in het Kurhaus in Scheveningen georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Radio Zend Amateurs en de Gemeente Den Haag. 
Foto in header: Beeld en Geluid