Geregeld zijn bij Omroep West evenementen en andere bijzondere uitzendingen te zien, horen en/of online te volgen. Op deze pagina zie je in een oogopslag welke evenementen of andere bijzondere uitzendingen op de planning staan, wanneer en hoe laat.

Zaterdag 12 november

Intocht en rijtoer Sinterklaas Den Haag

Op zaterdag 12 november zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. Via TV West, Radio West en online via app en web is alles LIVE te volgen. Nadat de Sint in de haven is ontvangen, wordt de gehele rijtoer door de straten van Den Haag ook in beeld gebracht tot het einde van de middag. De intocht is LIVE te volgen via TV West en de onlinekanalen vanaf 11.00 uur. Op Radio West wordt tijdens de programma’s UIT! En Broodje Bral tussen 11.00-13.00 uur ook geregeld ingebeld met verslaggevers ter plekke.

Na de ontvangst in de haven begint de Goedheiligman aan zijn traditionele rijtoer door de straten van Den Haag. Ook die toer is LIVE via TV West en online te volgen. Maar liefst vijf uur lang zie je alle blije kinderen langs de route die Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Verslaggevers Curt Fortin en Pim Markering laten de kijker alles zien. De intocht en rijtoer worden van commentaar voorzien door verslaggever Erik Kooijman.
Voor alle kinderen en ouders die tijdens de rijtoer staan te wachten op Sinterklaas: via de Omroep West app kun je volgen waar Sint op dat moment is. Hierdoor weet je dus hoe lang er nog gewacht moet worden. De gratis Omroep West app is hier te downloaden.

Maandag 14 november t/m vrijdag 18 november

Inzamelactie Sintvoorieder1 op Radio West

Vanaf maandag 14 november staat Radio West vijf dagen lang in het teken van de actie Sintvoorieder1. We zamelen hierbij cadeaus in voor kinderen die normaal gesproken geen cadeau van Sinterklaas zouden krijgen. het gaat hierbij om kinderen die opgroeien in (verborgen)armoede of die in opvanghuizen wonen. Samen met Den Haag FM, Sleutelstad, Studio Alphen en de omroep van de Bollenstreek Bo is het doel om 20.000 cadeaus in te zamelen. Lees hier meer over de actie en waar je kunt doneren.