Ook tijdens de feestdagen, rond Kerst en Oud & Nieuw, zijn er op zowel TV West als Radio West diverse mooie programma's te zien en te horen. Programma's waarmee we het warme gevoel van deze dagen extra willen benadrukken en het bij jou thuis nog gezellig willen maken. Met veel kerstmuziek, warme programma's zoals 'Een Liedje voor Jou' en 'Ik denk aan Jou', maar ook mooie speciale uitzendingen zoals 'Lichtjesavond Delft' en 'Gouda bij Kaarslicht'. Daarnaast blikken we natuurlijk ook terug, met het 'Jaaroverzicht' van het nieuws, het 'Haags Sportjaaroverzicht' en natuurlijk Sjaak Bral zijn 'Vaarwel 2020'. Juist in de feestmaand die dit jaar voor velen iets minder feestelijk zal zijn, vanwege alle maatregelen rondom corona, is Omroep West er voor jou. 

Hieronder vind je het overzicht van alle aangepaste programma's tijdens de feestmaand. In de tv gids en radio gids vind je altijd per dag alle actuele uitzendtijden en eventuele herhalingen. 

 

TV WEST

In de periode voor Kerst 

maandag 30 november (en 7, 14 en 21 december): vanaf 17.00 uur ieder uur

FRITS! Onderneemt in coronatijd

In de nieuwe serie ‘FRITS! Onderneemt in coronatijd’ ontvangt Frits Huffnagel iedere week een ondernemer welke het moeilijk heeft zijn of haar hoofd boven water te houden. De coronacrisis heeft veel invloed op het ondernemen. Verschillende experts nemen met de ondernemer door wat voor kansen er zijn in de markt om het bedrijf coronaproof te maken in de huidige realiteit. Denken in kansen in plaats van in problemen staat daarbij centraal. De serie kan ook als inspiratiebron worden gezien voor andere bedrijven en ondernemers in de regio.

De eerste vier aflevering worden vanaf 30 november uitgezonden op TV West. In januari zijn de andere vier afleveringen te zien. Kijk de al uitgezonden afleveringen hier terug

 

Zaterdag 5 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Westdoc: De Oneindige stad (hh)

Documentaire gemaakt door Erik Kooyman en Ko Markovsky.

Van 1956 tot 1974 werkte Constant Nieuwenhuys aan ‘New Babylon’ een kunstproject in de vorm van maquettes, schilderijen en geschriften. In de film De Oneindige Stad duiken we in de wereld van Constant Nieuwenhuys. Kijk deze Westdoc hier terug. 

 

Zondag 6 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Westdoc: Het is stil in de stad (herhaling)

De stille stad Den Haag tijdens de eerste corona lockdown, in beeld gebracht door programmamaker Erik Kooyman. Kijk deze Westdoc hier terug

 

Dinsdag 8 december: Alleen om 19.00 uur. Mocht er een landelijke corona persconferentie zijn deze dag, dan is de uitzending om 20.00 uur i.p.v. 19.00 uur. (herhaling op Tweede Kerstdag)

Lichtjesavond Delft

Door corona kan de feestelijke viering van Lichtjesavond Delft op de Markt geen doorgang vinden. We gaan desondanks toch Lichtjesavond vieren, vanuit een lege Delftse binnenstad. Zonder publiek en daarom anders dan we gewend zijn. Maar juist nu kan Lichtjesavond ons dichter bij elkaar brengen. Traditiegetrouw ontsteken we de lampjes in de kerstboom, maar ook gaan we luisteren naar bijzondere verhalen en brengen we hoopvolle muziek. De  22ste editie van dit feest wordt dus op een andere manier gebracht, namelijk thuis voor de buis. Een uitzending vol licht, hoop en heel veel muziek. Kijk deze uitzending hier terug

 

Donderdag 10 december (en 17 en 24 december) vanaf 17.00 uur (herhaling ieder uur)

Ik denk aan jou

In ‘Ik denk aan jou’ bezoekt Johan Overdevest mensen die een kleine sociale kring om zich heen hebben en daarom in deze tijd  wel wat extra aandacht verdienen. Zowel jongeren als ouderen vertellen Johan hun verhaal en daarmee wordt duidelijk dat eenzaamheid  voor iedereen een andere oorzaak kan hebben. Johan verrast ze met een kerstboom of een kerstpakket en laat ze weten: Ik denk aan jou. Kijk de eerder uitgezonden afleveringen hier terug

 

Vrijdag 11 december: om 19.00 uur (herhalingen op Tweede Kerstdag)

Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht viert dit jaar de 65e editie op een bijzondere wijze, namelijk met een speciale film op TV West. In de film zorgen de Goudse kinderburgemeester Ruben Mourik, samen met burgemeester Pieter Verhoeve dat ook dit jaar het licht verspreidt wordt in de stad en we toch samen Gouda bij Kaarslicht vieren. Volg de belevenissen van Ruben; eind goed al goed! Kijk deze uitzending hier terug

Zaterdag 12 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Westdoc: De Rijnlandroute

  1. In 'De Rijnlandroute' geeft Johan Overdevest een kijkje achter de schermen van dit enorme infrastructurele project van de provincie Zuid-Holland. In deze aflevering van De Rijnlandroute de volgende onderwerpen:
  2. Voordat de werkzaamheden aan de Rijnlandroute kunnen beginnen is de provincie verplicht om op de betreffende locatie archeologisch onderzoek te doen. Op initiatief van Leidenaar Sjaak van de Geijn heeft men ter hoogte van de Lammebrug in Leiden een proefsleuf gegraven. Volgens onderzoek van Sjaak zou daar Schans Lammen zou moeten liggen. Dat is de schans van waaruit de Watergeuzen op 3 oktober 1574 de Spanjaarden definitief verjaagden en waar Cornelis Joppenszoon volgens de legende een pot met hutspot vond. Van tevoren werd de kans op succes klein geacht, maar in het bijzijn van onze camera werden toch veel resten van de schans gevonden.
  3. De A44 wordt bij Leiden West verbreed van 2x2 naar 2x4 rijstroken. De oude viaducten moeten daarvoor worden gesloopt. Met speciale betonscharen worden deze viaducten kapot geknipt.
  4. In de nieuwe Corbulotunnel en de verdiepte ligging van de N434 komen meer dan 50 systemen te hangen: camera's, matrixborden, verlichting, speakers etc. Deze systemen en de cabines van waaruit ze bestuurd worden, worden getest in Eindhoven.

 

Zondag 13 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Westdoc: Out of Focus

Een film van Maarten de Kroon over kunstenaars in coronatijd. Kijk deze Westdoc hier terug

 

Vanaf 14 december, direct na het nieuws

Een Liedje voor Jou

Pianist Gregor Bak en sopraan Francis van Broekhuizen duiken de regio in om mensen te verblijden met een liedje in het nieuwe programma 'Een Liedje voor jou'. Mensen die zijn opgegeven door vrienden of familie worden aan de voordeur of op het werk verrast met een liedje. Kijk eerder uitgezonden afleveringen hier terug

 

 

Vanaf vrijdag 17 december

‘Kersttuinen’ in het TV West Nieuws, vanaf 17.30 uur

In het TV West Nieuws zie je vanaf vrijdag 17 december t/m vrijdag 24 december in iedere uitzending een prachtige Kersttuin. Verslaggever Annelies Dijkman gaat op zoek naar de meest sfeervolle tuinen in de regio. Juist in de tuin kan de Kerstsfeer zo worden neergezet dat ook de buren en voorbijgangers er coronaproof van kunnen genieten.

 

Vrijdag 18 december: om 19.00 uur (herhaling op zondag 20 december vanaf 17.00 uur ieder uur)

Haags Sportjaaroverzicht 2020

Presentatie: Herman Nanninga en Pim Markering.

Het is normaal gesproken de feestelijke afsluiting van het Haagse sportjaar; het Haagse Sportgala. Maar dit jaar kan dat niet doorgaan, vanwege het coronavirus. Ook worden er dit jaar geen awards uitgereikt. In plaats daarvan wordt de Haagse sport geëerd in een uniek ‘Haags Sportjaaroverzicht’.

Wat heeft corona het afgelopen jaar voor de sport in Den Haag tot gevolg gehad? We kijken terug op een jaar waarin veel sport niet door kon gaan, op teleurstellingen, maar ook op mooie initiatieven die daaruit voort kwamen, alsmede de saamhorigheid. Er is onder meer een rondje langs de Haagse sportvelden gemaakt en we krijgen een kijkje in de keuken bij de Haagse topsport. Daarnaast wordt er een  ode gebracht aan de scheidsrechter. Onder andere de windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus, wielrenner Ide Schelling en de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werkten mee aan het jaaroverzicht.

Tenslotte kijken we natuurlijk ook voorzichtig vooruit. Wat gaat er in 2021 op sportgebied gebeuren? Krijgen we alsnog de Invictus Games en de Special Olympics in onze regio? Kijk deze uitzending hier terug

 

Zaterdag 19 december, vanaf 17.00 uur, ieder uur

Westdoc: Pijnacker - Nootdorp

Maker Arbel Eshet gaat met Bas Muijs op onderzoek uit in Pijnacker/Nootdorp. Hoe is het om daar te wonen, werken en recreëren? Kijk deze Westdoc hier terug

 

Dinsdag 22 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Uit het archief: Weet je nog 'Kersthuizen'

Jarenlang heeft TV West de serie ‘Het Kersthuis’ uitgezonden, met daarin reportages van mensen die hun huis –vaak nog ver weg van december- helemaal in kerstsfeer hadden omgetoverd. In deze special zie je de hoogtepunten uit al die jaren uit ons archief.

 

Woensdag 23 december: vanaf 17.00 uur, ieder uur

Eruit op de Buis: Madurodam Kerst

We krijgen een rondleiding in miniatuurstad Madurodam, dat helemaal in kerstsfeer is aangekleed, met meer dan 65.000 schitterende lichtjes. De burgemeester van Madurodam en zijn college van wethouders leiden je rond langs allerlei attracties die de geschiedenis vertellen van Nederland. We gaan langs de prachtige miniaturen maar ook langs attracties die veel Nederlanders niet kennen van Madurodam.

 

Kerstavond, donderdag 24 december: om 21.00 uur

Kerstnachtdienst

Registratie van de kerst nachtdienst vanuit de Sint Janskerk te Gouda.

 

De Kerstdagen

Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december om 9.00 uur

Hoop & Leven

Uitzending van de Universele Kerk van Gods Rijk.

 

Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december om 14.00

Bingo TV

Bingo met de Kerstman, speel je mee?

 

Eerste Kerstdag: vrijdag 25 december, vanaf 17.00 uur, ieder uur

Kerst Sing-ALong

Speciale editie van de Kerst Sing-ALong met Gregor Bak en Francis van Broekhuizen vanuit hotel Des Indes in Den Haag. Nieuwe opnames en terugblikken op voorgaande jaren die in het Atrium van het stadhuis werden opgenomen. Lekker in kerstsfeer meezingen met kerstliedjes op 1e kerstdag.

 

 

Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december om 21.00 uur

City Life Chuch: Kerstspecial ‘The Story Begins’


Kerst is dit jaar anders dan alle andere jaren. Misschien is dit wel hét moment om Kerst te beleven met City Life Church. Het kan gewoon vanuit je eigen huiskamer. Geniet van de online Kerstspecial: The Story Begins. Het wordt een prachtig Kerstprogramma met muziek, dans en het échte Kerstverhaal.

Tweede Kerstdag: zaterdag 26 december

Gouda bij Kaarslicht  (herhaling van 11/12) vanaf 17.00 uur, om het uur, want afgewisseld met:

Lichtjesavond Delft (herhaling van 8/12) vanaf 18.00 uur, om het uur.

 

Zondag 27 december

Westdoc: Kerstbomen rauzen, vanaf 12.00, om het uur

Documentaire gemaakt door Anita Jansen

“In december met de hele buurt op jacht om kerstbomen te rausen. Op oudjaarsavond fikkie stoken, vooral die autobanden rookten fijn.” Harry Jekkers zingt het zo mooi in zijn Haagse volkslied. En wie is er in Den Haag niet groot mee geworden? Reden te meer om een documentaire te maken over deze Haagse traditie.

 

Kurhaus Kerstconcert vanaf 17.00 uur, om het uur

In samenwerking met AvroTros, Amrath Hotel Kurhaus en de BankGiroLoterij presenteert bariton Sef Thissen het Kurhaus Kerstconcert. 

In deze registratie zal bariton Sef Thissen samen met groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis, het Kurhaus onderdompelen in kerstsferen. Tevens zal kinderkoor High Five, bekend van het TV programma Holland’s Got Talent, haar opwachting maken.

De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby.

De volgende topsolisten werken aan dit concert mee:

  1. Sef Thissen - bariton (tevens presentatie)
  2. Antonello Palombi - tenor
  3. Fenna Ograjensek - sopraan
  4. Leta Bell - kersttraditionals
  5. Dennie Christian - Duitse kerstliederen

 

Maandag 28 december, vanaf 17.00 uur, ieder uur

Jaaroverzicht (deel 1) (deel 2 op dinsdag 29 december en deel 3 op woensdag 30 december), vanaf 17.00 uur

Overzicht van het nieuws in 2020.

  

Oud & Nieuw

Oudjaarsdag donderdag 31 december, vanaf 19:00 uur ieder uur (herhaling op zaterdag 2 januari om 17.00 uur)

Vaarwel 2020 van Sjaak Bral

Dit jaar neemt Sjaak geen afscheid van het jaar met publiek, maar doet hij dit op een ludieke en unieke wijze zonder publiek. Maar wel in theater Diligentia, waar hij ook achter de schermen een kijkje neemt. Een oudejaarsconference zoals alleen Sjaak Bral die kan maken.

 

Vrijdag 1 januari

TV West Nieuws, vanaf 11.30 uur

Met een terugblik op de nieuwjaarsnacht.

 

Vrijdag 1 januari, direct na het TV West Nieuws, omstreeks 12.00 uur

 “Het nieuwe jaar induiken”

Terugblikken naar de Nieuwjaarsduik van voorgaande jaren. Presentatie: Pim Markering.

 

RADIO WEST

Kerstavond

Vanaf 19.00 uur: Non-stop muziek in kerstsfeer

 

Eerste Kerstdag

06.00 uur Non-stop muziek in kerstsfeer

09.00 uur Muziek van Alle Tijden: Pieter Kuipers draait muziek op verzoek

10.00 uur Aan de Kerstbak: Patrick van Houten presenteert deze speciale Kersteditie van Aan de Bak.

12.00 uur Muijs in de Middag: met  Bas Muijs

14.00 uur Muziek aan Zee: Marjolein Visser brengt je een stemmige Muziek aan Zee

16.00 uur Non-stop muziek in kerstsfeer

18.00 uur Muziek van Alle Tijden (herhaling van 9.00 uur)

19.00 uur Non-stop muziek in kerstsfeer

 

Tweede Kerstdag

09.00 uur UIT!: met Rogier van der Zanden

12.00 uur Broodje Bral. Ook op Tweede Kerstdag is Sjaak Bral er met Kerst Broodje Bral

14.00 uur Non-stop muziek in kerstsfeer

 

Oudjaarsdag, donderdag 31 december

Normale programmering tot 19.00 uur

19.00 tot 20.00 uur Vaarwel 2020, Oudejaarsconference van Sjaak Bral vanuit Diligentia. Dit jaar zonder publiek, maar natuurlijk wel helemaal in het teken van het jaar 2020. Sjaak blijft niet alleen op het podium, maar gaat ook achter de schermen van Diligentia (herhaling om 21.00 uur, 01.00 uur, 03.00 uur, 05.00 uur, 07.00 uur.)

 

Nieuwjaarsdag vrijdag 1 januari

09.00 uur Terugblik naar Oud & Nieuw met Tjeerd & Jorinda.

 

13.00 uur Rijp voor de Roemlijst: Patrick van Houten draait heerlijke muziek die rijp is voor de Eeuwige Roemlijst die we later dit jaar uitzenden.

16.00 uur West Komt Thuis: Herman Nanninga tot 19.00 uur, daarna non-stop muziek.