Filmfestival (je hebt het) GEMAAKT IN DEN HAAG: 17 februari

 

Het Filmhuis Den Haag en Omroep West presenteren op zaterdag 17 februari het filmfestival (je hebt het) Gemaakt in Den Haag.

Op het festival worden zeven Haagse films vertoont en is een gratis te bezoeken doorlopende voorstelling met historische beelden van Den Haag uit het TV West programma Tijd voor Nostalgie.

De nieuwe film van de Haagse maker Ida Does, Drie Vrouwen, beleeft op het festival de première, net als Sunny Juliette, een film van Andrew van der Ven.

 

 

Programma

In de film Drie Vrouwen bepleiten de hoofdpersonen elk op eigen wijze een waardige erkenning van het Nederlandse slavernijverleden.

Sunny Juliette is een bloedstollende thriller, over een mysterieuze moord in 1979 en een toegewijde reporter die op onverwachte wijze achter de waarheid komt.

Tijdens het festival worden nog meer films vertoont, waaronder een aantal pareltjes uit het documentaireprogramma WestDoc van TV West, zoals ADO in Amerika. In deze documentaire reist de kijker terug naar de zomer van 1967 waarin zestien ADO spelers naar San Francisco afreisden om het voetbal in Amerika te promoten. Het werd een onvergetelijke zomer.  Ook de documentaire Ach, wat leg ik toch te dromen is op het festival te zien. Deze film geeft een inkijkje in het bekendste stadsnummer van Nederland: O, o Den Haag, mooie stad achter de duinen.

Maar er is meer. Ook een meet-up van Haagse filmmakers staat op het programma, net als de uitreiking van de The Hague Film Awards (een initiatief van  CultureClash4U en de gemeente Den Haag. In vijf categorieën worden prijzen uitgereikt.

Je vindt het hele programma van (je hebt het) GEMAAKT IN DEN HAAG op de website van het Haagse Filmhuis.

Toegangskaarten zijn te koop vanaf EUR 5,- aan de kassa van Het Filmhuis. Vanaf zaterdag 10 februari staat 89.3 Radio West in het teken van het festival en zijn vele vrijkaarten te winnen.