Huisregels Omroepwest.nl

Op Omroepwest.nl kan iedereen over alle berichten discussiëren, maar zonder een paar basisregels kunnen we helaas niet:

Op Omroepwest.nl is geen plek voor discriminatie, belediging, opruiing en strafbaar gedrag. Ook houden we niet van porno of seksueel getinte opmerkingen, althans niet hier. De redactie kan altijd en zonder opgaaf van redenen vooraf een bericht aanpassen of verwijderen.

Ga met nette bewoordingen met elkaar in discussie en speel niet op de persoon. Schelden en beledigen zijn uiteindelijk een zwaktebod. Schrijven met de CAPS-toets ingedrukt is ook niet nodig. Reacties in een andere taal dan het Nederlands worden verwijderd.

Het plaatsen van berichten onder verschillende namen en het herhaaldelijk en/of onder verschillende berichten plaatsen van dezelfde tekst is niet toegestaan. U mag ook geen naam- en adresgegevens van anderen plaatsen, hoe makkelijk ze ook te vinden zijn.

Probeer je reactie zoveel mogelijk over het onderwerp van het bericht te laten gaan. ‘On-topic’ noemen we dat. Af en toe een klein zijspoor inslaan moet kunnen, maar als het zwaar uit de hand loopt sluiten we de discussie.

Het is verleidelijk om hele lappen tekst uit bijvoorbeeld Wikipedia te kopiëren en te plakken in een reactie. Doe dat niet, het kan een auteursrechtenschending zijn en de discussie wordt er niet leesbaarder van. Plaats liever een linkje naar die tekst. Berichten die niet verwijzen naar het bericht waarnaar ze zeggen te verwijzen worden verwijderd.


Reactie verwijderd?

De redactie kan altijd en zonder voorafgaande opgaaf van redenen reacties verwijderen. Overkomt je dat, dan is het niet de bedoeling dat je daarover klaagt in de reactievelden. De redactie gaat niet in op verzoeken reacties of posts terug te plaatsen. Daarin zijn we keihard: je gebruikt onze site, dan voldoe je ook aan onze regels.

Geblokkeerd?
Wanneer je geblokkeerd bent, en je niet meer kunt reageren op deze site, dan is daar een reden voor. Wil je de blokkade laten opheffen, dan kun je een mail sturen, met argumentatie naar; online@omroepwest.nl

Help mee
Wanneer je van mening bent dat een reactie ongepast is kun je deze ‘flaggen’, ook wel bekend als 'markeer als ongepast'. Dat doe je door op het vlaggetje (flag) naast de reactie te klikken. Het is niet de bedoeling dat je een reactie flagt simpelweg omdat je er niet mee eens bent. Dan zal de redactie geen actie ondernemen.

Flaggen doe je over het algemeen als:

 - een bericht spam is

- duidelijk off-topic is  - reactie een persoonlijke aanval is op een andere reageerder

Beleid
Berichten over (het beleid van) Omroep West kunnen verwijderd worden. We zijn echt niet bang voor kritiek, maar de hele tijd horen van nota bene vaste bezoekers dat alles hier zo slecht is, verveelt enorm. Echte gefundeerde kritiek horen we graag per mail: online@omroepwest.nl

Reclame
Plaats geen reclame, daar is Omroepwest.nl niet voor bedoeld. Wervende berichten die verwijzen naar partijprogramma’s, petities, goede doelen, goksites etc. worden verwijderd. Wil je adverteren op Omroepwest.nl? Graag. Met dat geld wordt de site weer mooier en beter. Mail naar reclame@omroepwest.nl

Foutje gezien?
Heb je een spelfout gezien? Zet dat dan niet in de reactiemonitor, maar gebruik de 'correctie'-knop onder het bericht.  Alles samengevat in één zin: Mensen hou dit openbare plekje op het internet leuk, anders moeten we er weer een hek omheen gooien, en dat zou jammer zijn.
 
LEES OOK: Cookiebeleid en Privacy