Schuif aan bij radio-uitzending over een jaar Haags college

DEN HAAG - Het Haagse college zit alweer een jaar op de bok. Hoe doen de vier coalitiegenoten Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks het eigenlijk? Daar gaan we woensdag 5 juni over praten in het Omroep West-radioprogramma Studio Haagsche Bluf. Wethouders, raadsleden, bewoners en organisaties schuiven aan. Wil je deze uitzending bijwonen? Dat kan.

Voor Hart voor Den Haag/Groep de Mos waren de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 een groot succes. De lokale partij werd met opperhoofd Richard de Mos de grootste partij van de stad met acht zetels. Zijn ombudsman-politiek sloeg aan in Den Haag.

Na een paar maanden onderhandelen presenteerden de vier partijen op 28 mei 2018 hun coalitieprogramma ‘Den Haag, Stad van Kansen en Ambities’. In het voorwoord schreven de onderhandelaars dat het akkoord een uitwerking is van de verkiezingsprogramma’s van de partijen.

Inspireren

Maar, benadrukten ze, de partijen hebben zich ook laten inspireren door de inwoners, maatschappelijke organisaties en het Haags Verlanglijstje van Omroep West. Via de site van Omroep West kon je suggesties aandragen voor het coalitieakkoord-in-aanbouw. En dat werd bijna driehonderd keer gedaan.

‘Wij hebben ons voorgenomen om bij de verdere vormgeving en uitvoering van het beleid, aandacht te hebben voor de voorstellen die u – als Haagse inwoner heeft gedaan en vast nog zal doen’, staat in het voorwoord van het akkoord.

Doen wat beloofd is

Daar willen wij bij Omroep West na een jaar over verder praten. Doet dit college wat het beloofd heeft? Maakt Hart voor Den Haag/Groep de Mos de ombudsman-politiek waar? En welke plannen heeft de coalitie nog voor de komende drie jaar?

De wethouders Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), Boudewijn Revis (VVD), Robert van Asten (D66) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) praten mee tijdens de live radio-uitzending. Ook bewoners en maatschappelijke organisaties zijn aanwezig.

Bijwonen

Als je de uitzending wil bijwonen, stuur dan een mailtje naar studiohaagschebluf@omroepwest.nl . De uitzending is woensdag 5 juni tussen 18.00 uur en 19.00 uur en wordt uitgezonden vanuit het gebouw van Omroep West aan de Laan van ’s-Gravenmade 2 in Den Haag.

LEES OOK: ANALYSE: De uitdagingen en valkuilen voor De Mos

Meer over dit onderwerp:
VERKIEZINGEN POLITIEK
Deel dit artikel: