Instellingen

Forenzen kunnen proefwonen in Den Haag

DEN HAAG - Forenzen die elke dag met de auto of met het openbaar vervoer naar Den Haag komen kunnen vanaf 15 juni proefwonen in Den Haag. De gemeente hoopt op deze manier de stad Den Haag bekender te maken onder de forenzen.
Tijdens het project krijgen de forenzen die meedoen voor vijf dagen een volledig ingerichte woning in Den Haag, waar zij mogen verblijven. Naast de woning krijgen deelnemers aan het project een rondleiding door de stad. Ook hebben ze alle vijf de dagen een fiets ter beschikking.
De gemeente Den Haag hoopt door forenzen te laten proefwonen in de stad, dat zij ook meer van de stad te zien krijgen. 'Vaak blijkt dat zij de stad niet of nauwelijks kennen. Ze reizen elke dag naar hun werk en gaan daarna meteen weer weg', aldus de Haagse wethouder Marnix Norder.
Aan het project kunnen maximaal dertig forenzen meedoen. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat zij tijdens het project twitteren en een blog bijhouden. Als het project een succes wordt, zal de gemeente het vaker project vaker inzetten.